Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
18 Eylül 2012 Salı

Justin Cronin'in On İki'si İçin Hazırmısınız?

Hiçlikten Gelen Kız'ın (The Passage) devam kitabı olan On İki (The Twelve), Amerika'da 16 Ekim tarihinde raflardaki yerini alacak. Kitabın Türkiye'de ne zaman yayınlanacağı ve adının ne olacağını bilemiyorum ama henüz birinci kitabı okumayanlarınız var ise, kitap Mart 2012'de satışa çıktı, şiddetle tavsiye ederim. Özellikle de kitabın ikincisini orijinal dilinde okumayı düşünüyorsanız, umarım hızlı okuyorsunuzdur çünkü, Hiçlikten Gelen Kız pek de kısa sayılmaz, tam 788 sayfa.

Kitabın yazarı, Justin Cronin ödüllü bir yazar ve İngilizce profesörü, ama bu durum kendisinin vampir çılgınlığından etkilenmesine engel olmuşa benzemiyor. Ama dikkatli olun, sakın daha önceki karizmatik ve yakışıklı vampirlerin masum genç kızlara aşık olduğu kitaplardan sanmayın Hiçlikten Gelen Kız'ı. Çünkü kesinlikle değil! Bu kitap için ünlü kitap eleştirmeni Ron Charles, "Stephen King'in "Mahşer" ve "Korku Ağı" nın Jurassic Park'ta geçtiğini ve Robert McCammon'un "Kuğunun Şarkısı", "Battlestar Galactica" ve hatta Cormac McCarthy'nin "Yol" u ile zenginleştirildiğini düşünün." diyor. 

Kitabın heyecanından sizleri mahrum etmeden ve fazla detay vermeden kısaca, Hiçlikten Gelen Kız yakın gelecekte, Bolivya'daki bir yarasa türünden elde edilen ve sonsuz yaşam ile ekstra güç sağlayacağı var sayılan bir virüs ile yapılan askeri-bilimsel bir deney ile başlıyor. Bu deney için, 12 idam mahkumu  kullanılıyor - kesinlikle süper güçlü ve ölümsüz olmasını isteyeceğiniz türden 12 kişi :) - Tahmin edebileceğiniz gibi, tabi ki işler ters  gidiyor ve kıyamet kopuyor... 

Kitabın ilk kısmı, oldukça yavaş gelişen ve detaylı bir anlatıma sahip. İkinci kısım ise, bıraktığı yerden yaklaşık bir yüzyıl sonra devam ediyor, kıyamet günü sonrasını anlatıyor. Açıkça söylemeliyim ki şiddet ve aksiyonun yoğun olduğu bu bölüm, arkanıza bakmadan kaçma isteği uyandırıyor. 

Tabi ki kitabın her noktada mükemmel olduğunu söylemek mümkün değil, klişelerin yer aldığı birçok cümle ile karşılaşmanız kaçınılmaz, ama bu kitabı son derece keyifli bir okuma haline getiren, şüphesiz ki Justin Cronin'in  okuyucu korkutmadaki başarısı, bu sayede emin olun bu klişelerin bile farkına varamayacaksınız.

Kitabın film hakları da, daha kitap satışa çıkmadan Ridley Scott'un sahibi olduğu Scott Free Productions'a 1,75 milyon dolara satılmış ve filmin senaryosu Gladyatör filminin de senaryosunu yazan John Logan'ın usta ellerine teslim edilmiş. Film için daha beklememiz gerekeceği kesin, ama bakalım ikinci kitapta neler olacak... 

1 yorum:

  1. ben ilk kitaptan çok etkilendim ikinci kitabını çok merak ediyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...