Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
9 Ekim 2012 Salı

Beni Orada Bulacaksın - Jenny B. Jones


  • Kitabın Adı: Beni Orada Bulacaksın
  • Orjinal Adı: There You’ll Find Me
  • Yazar: Jenny B. Jones
  • Çevirmen:Özge Nur Küskün
  • Yayınevi:Optimum Kitap
  • Ebat: 13,5x21 cm
  • Sayfa Sayısı:392

Beni Orada Bulacaksın, 4 kez Carol Ödülü alan yazar, Jenny B. Jones'un yeni kitabı. 

Ülkemizde de Temmuz ayında raflardaki yerini alan kitap, Finley Sinclair'in hikayesini anlatıyor. On sekiz yaşında akıllı, hırslı ve sıkı bir kız olan Finley, ağabeyi Will'in ölümü ile dengesini kaybeder.  

Finley, Manhattan Müzik Konservatuarı'na hazırlanmaktadır, elemeler için  üzerinde çalıştığı parçayı bir türlü tamamlayamamaktadır, Will 'in kaybından yaratıcılığı da etkilenmiştir. Hayatını yeniden toparlayabilmek, aklındaki sorulara cevap bulabilmek ve en önemlisi Will'in seyahat güncesini takip edebilmek umuduyla, bir öğrenci değişim programı ile İrlanda'ya gitmeyi kabul eder. 

Beckett Rush, son zamanlardaki vampir serilerinin aranan, İrlanda'lı genç aktörü, ve Hollywood'un en yeni kötü çoçuğudur. Beckett'in da sorunlu bir hayatı vardır; bir yandan yakışıklılığı ve yaşam tarzıyla şimdiden kötüye çıkmış adı, bir yandan da aile sorunları ve etrafında dönen olaylarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Finley ile son filmini çekmeye İrlanda'ya giderken uçakta tanışırlar. Görünen o ki; Finley, Beckett'in tüm çabalarına rağmen yakışıklılığından ve cazibesinden etkilenmeyen nadir insanlardandır. Bundan çok etkilenen Beckett, Finley'i bir sonraki karşılaşmalarında, asistanı olmaya ikna eder, karşılığında da İrlanda rehberliği yapmaya söz verir. Tahmin edeceğiniz gibi, hikayenin bundan sonrası, hiç Finley'in planladığı gibi gitmez.  

Beni Orada Bulacaksın, bir sonraki romantik-komedi kitabınız değil (olsa kötü olacağından değil tabii ki), tam tersine yas ve kaybetme duyguları ile örülmüş son derece duygusal bir hikaye. Finley'in yaşadıklarını unutabilmesi için "Esas Oğlan"la tanışması yeterli olmuyor, ki bu aslında hikayeyi son derece gerçekçi yapıyor. Hataları ve giderek yaklaşan elemeler, bir türlü vazgeçmek bilmeyen Hollywood'un kötü çocuğu, yeni okul, yeni arkadaşlar ile yavaş yavaş kırılma noktasına ilerlemesi, adeta içimizden biri gibi hissettiriyor ve son derece kolay bağlantı kurulabilen bir kahraman yaratıyor. Tüm bunlara ek olarak Finley'in bakış açısıyla anlatılması, bu hikayeyi adeta okurken yaşamanızı sağlıyor. 

Beckett ve diğer karakterler de son derece güzel ve etkili bir şekilde sunuluyor. Aralarında zaman zaman insanı gülümseten bir etkileşim var. Buda yazarın, espri anlayışını ve  ağır konuların okuyucu üzerinde yarattığı etkiyi ne kadar ustalıkla dengelediğini gösteriyor. 

Tanrının ve yeniden inanmanın çok güçlü iki konu olduğu kitap, güçlü yazımı, canlı karakterleri, İrlanda manzaraları, gülümseten diyalogları ve içinizi ısıtan hikayesiyle bu konuları hiçte gözünüze batmayacak şekilde işliyor. 

Kitabın ana karakterleri gibi 18-19 yaşlarda olmasanız bile, bu düşündüren ve iyi anlatılmış hikaye sizi, hiç vakit kaybetmeden içine çekecek. Ve tıpkı hayatın kendisi gibi, zaman zaman sizi güldürecek ve zaman zaman ağlatacak... 

Bu kitabı okuduysanız, sizde lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın... 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...