Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
31 Ocak 2013 Perşembe

Crazy, Stupid Love: Yeni Yetişkin Türü Kitap Çekilişi | Blog Hop


Crazy-Stupid-Love-Giveaway-ButtonTalk Supe Blogunun düzenlediği, blog hop adı verilen bir kitap çekilişine dahil oldum. 21 Şubat - 28 Şubat (gece yarısı) tarihleri arasında gerçekleşecek çekilişin teması, şu sıraların en popüler kitap türü New Adult (Yeni Yetişkin)

Peki nedir bu Yeni Yetişkin türü?

Aslında bu tür, genç edebiyatının yeni bir koludur diyebiliriz. Bu kategoride adlandırılan kitaplar hem gençlere hem yetişkinlere hitap ediyor. 14-35 yaş aralığındaki okur kitlesini hedef alan tür, genç edebiyatı için biraz ateşli kaçtığı için bu adı almış ama yine genç edebiyatında görebileceğimiz bazı ögeler ve anlatım tarzlarını barındıyor.

Genellikle kahramanlar 18-25 yaş aralığında yer alıyor. Bu yaşlar liseden mezun olup koleje (üniversiteye) başlandığı ve aileden uzaklaşılıp yeni bir dünyaya adım atıldığı dönem olduğu için, genellikle hikayeler de daha tutkulu, seksi, yoğun ve pişmanlık ya da iç çekişme içerikli oluyor.

Şu sıralar, Amazon, Wall Street Journal, NY Times ve USA Today'ın düzenli olarak yayınladığı en çok satanlar listesine, bu türe ait her hafta yeni bir kitabın girdiğini görüyoruz. Eğer dramadan hoşlanıyorsanız ve bu tarz bir çılgın, aptalca genç aşk hikayeleri okurken sabahın erken saatlerine kadar uyanık kalıyorsanız, bu yeni sayılabilecek türü kesinlikle beğeneceğinize eminim. Genç yetişkin kitapları için yaşı artık büyümüş ama klasik yetişkin kitapları için kendini yeterince yaşlanmış hissetmeyenler için tam uygun bir tür.

Ephesus Yayınlarından çıkacak olan, J.D. Redmerski'nin The Edge of Never'da tam bu türün bir örneği.  Bu türe ait diğer bazı kitaplarda aşağıdakiler...


Kitap çekilişi için ise durum şöyle, 1 adet yukarıda gördüğünüz ya da kendi istediğiniz New Adult (Yeni Yetişkin) türüne ait romana sahip olabilirsiniz.

Rafflecopter i kullanmak için resimli anlatım, sayfanın yanındaki linkte yer alıyor!


Ayrıca diğer New Adult türündeki kitaplar için buraya tıklayabilirsiniz: http://www.goodreads.com/list/show/9525.New_Adult_Literature

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...