Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Fall In Love With The Sullivans Blog Turu - The Look of Love - Bella Andre


Cover 1 - The Look Of Love
Puanlama : C

Yazar: Bella Andre
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  182
Dili: İngilizce
Yayınevi:  Self-published

Sullivans serisi Bella Andre’nin sekiz kardeşin aşk hikayelerini yazdığı bir seri. Bu serinin ilk kitabı da The Look of Love kitabı. Bu seri ve kitapla ben Novel Publicity’nin beni davet ettiği blog turu sayesinde tanıştım, keyifli bir modern aşk romanı diyebiliriz, buyurun önce seriye sonra da kitaba göz atalım.

Bu seri dediğim gibi sekiz kardeşi içeriyor; her kitap ayrı bir kardeşin hikayesi. Kardeşler ve işleri şöyle; Smith bir aktör, Marcus bir şaraphane sahibi, Chase fotoğrafçı, Ryan profsyonel beyzbol oyuncusu, Zach oto servis zinciri sahibi, Gabe itfaiyeci, Lori kareograf/dansçı, Sophie kütüphaneci.

Chase Sullivan ve Chloe Peterson’ın hikayesini anlatan kitap, fırtınalı bir gecede başlıyor. Chase bir fotoğraf çekimi için ağabeyinin şarap mahzenlerine doğru giderken yolun kenarında kalmış bir araba görür ve yardım için yanaşır. Chloe, zaten çok kötü bir gün geçirmiştir ve sağnak yağmurun altında arabasının yoldan çıkması da günün harika sonu olmuştur. Chase, Chloe’ye yardımcı olmak ister ve ağabeyinin konuk evinde kalabileceğini söyler, Chloe, güven sorunu yaşamaktadır, yardımına gelen yakışıklı adamı hiç tanımıyor olduğunu düşünürsek sanırım bu normal – geçmişinde olanlarında bunda katkısı büyüktür –  bir otele gitmek ister. Chase yine de bildiğini okur tabii ki :) …

İlk önce itiraz etse de burada kalmayı Chloe’de kabul eder ve aralarında bir arkadaşlık başlar. Chase ilk andan itibaren, Chloe’ye karşı farklı hissetmiştir ama Chloe daha çekingendir.

Hikayenin buradan sonrasını tahmin edebiliyorsunuzdur; yakışıklı adam ile güzel kadın… Gerçi bu noktada Chloe, geçmişinde yaşadıklarından dolayı biraz da güzel ve yaralı kadın diyebiliriz. Bu nedenle, bu tip kitaplarda hep olduğu gibi ilk bölüm içinde tanışma ve birlikte olmaya başlama durumu yok, kitap hızlı da ilerlese aşk nispeten yavaş gelişiyor. Ayrıca, ikili arasında oldukça keyifli atışmalar söz konusu. Ve tabii ki bir de oldukça ateşli aşk sahneleri diyelim – ama kesinlikle kitabın odak noktası bu sahneler değil… Anlayacağınız tipik bir aşk romanı.

Olayların gelişimi çoğu zaman oldukça tahmin edilebilir düzeyde ve gerçek dışı. Ama zaman zaman insanın umutsuz bir romantik olası ve bu tip kitaplar içinde kaybolma ihtiyacı olabiliyor… J Böyle zamanlar için uygun olan bu kitap, oldukça detaylı yazılmış ve karakterleri güzel geliştirilmiş, bu sayede klişelere göz bile yumabiliyorsunuz. Yaşanan ilişki ve ortaya çıkma şekli itibariyle okuru kendine bağlıyor ve Chase ile Chloe’nun hikayesine kolaylıkla kendini kaptırmasını sağlıyor.

Her iki karakterde kolay sevilebilir ve eğlenceli kişilikler. Chase, sevimli, etkileyici, güçlü, seksi ve son derece ilgili bir adam – diğer bir deyişle, tüm kadınların hayalindeki adam – aynı zamanda sabırlı da, umutsuz bir romantik olduğumuz zamanlarda başka ne isteyebiliriz ki?...  Chloe ise, tüm yaşadıklarına rağmen güçlü, aynı zamanda güzel, akıllı ve sivri dilli bir kadın – tam da bu tip bir kitapta olması gereken tat. Aralarında güzel ve yavaş gelişen bir aşk…

Kitabın geneli oldukça hızlı olmasına rağmen, sonu fazlaca yüzeysel geçilmiş değil, ki bu da bu tarz bir kitap için oldukça önemli bir nokta. Ama tabii ki her şeyi ile muhteşem demek mümkün değil, nihayetinde; kaçınılmaz son “ve sonsuza dek mutlu yaşadılar” şeklinde ;) ve tek amacımız bu sona ulaşmak, bu uğurda ne kadar gerçekçi ilerlediğimizde hiç önemli değil…

Sıcak, sevimli, hızlı ve sizi fazla düşündürmeyecek bir kitap arıyorsanız, bu kitaba bir şans verebilirsiniz…. Ben serinin bir sonraki kitabını okuyacağım kesin.
fall in love

Unutmayın, Novel Publicity’nin düzenlediği Fall in love with the Sullivans Blog turu çerçevesinde serinin ilk kitabı olan The Look of Love’dan bir ön okuma. Bu kitaba ait yorumumu da bugün sizlere sunacağım. Ayrıca tur boyunca katılabileceğiniz çeşitli hediyeleri içeren çekilişte söz konusu, tabii ki rafflecopter aşağıda yer alıyor, kaçırmayın derim… turla ilgili tüm bilgilere Buradan ulaşabilirsiniz.


Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...