Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
29 Ocak 2013 Salı

Yorum: Ve Güçlü, Seksi, Akıllı Yeni Vampir Kahramanımız: Merit | Bazı Kızlar Isırır - Chloe Neill


Puanlama : C+
Yazar: Chloe Neill
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 408
Dili: Türkçe
Yayınevi: Optimum Kitap


Bu haftaya hafif başladık öyle devam edelim dedim... Bir süre önce okuduğum ve Ağustos ayında Optimum Kitap’tan ülkemizde de satışa çıkan Bazı Kızlar Isırır, bugünkü kitabımız.

Bazı Kızlar Isırır yazarın yayınevi ile 10 kitap üzerinden anlaştığı ve Amerika’da şuana kadar 6 kitabı yayımlanan (7. Ve 8. Kitaplar 2013’te çıkıyor) bir fantastik serinin ilk kitabı. Ve tabii ki konusu dünyaya varlığını ilan eden vampirler - Sookie yada Anita Blake serilerinde olduğu gibi- ve sonrasında olanlar...

Merit’in ağzından anlatılan, önceleri son derece komik başlayan ve hızla bir maceraya dönüşen,  hikaye; bir limuzin içinde, üzerinde şık bir gece elbisesi ile eve varmasıyla başlıyor. Merit, limuzine ve elbiseye dair bir şey hatırlamadığı gibi nasıl vampir olduğunu da bilmemektedir.

Olan şudur; Merit Ortaçağ edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptığı Şikago Üniversitesi  bahçesinde bir vampir tarafından saldırıya uğramıştır ve ölmek üzereyken Ethan tarafından kurtarılır yani vampire dönüştürülür. Ve Ethan sıradan bir vampir de değildir, Cadogan Evi’nin Efendisi’dir ve Şikago bölgesinde ki en güçlü vampirlerden de biridir. – Birçok benzer hikayede olduğu gibi burada da feodal bir yönetim söz konusu, Efendi’nin (ki bu kitabın Türkçe’sinde Hükümdar olarak geçiyor sanırım) kendisine bağlı diğer vampirleri koruduğu, bu vampirlerin ise Efendilerine bağlılık yemini ettiği bir düzen. Kitapta, Cadogan gibi çeşitli evler söz konusu bu örgütlenişi anlatan. – Merit ise; yirmi yedi yaşında, akıllı, sivri dilli ve iradeli bir genç kadın. Özgürlüğüne son derece düşkün ve bu uğurda ailesinin maddi gücünden bile kaçarak yaşayan birisiyken, şimdi kendi arzusu olmadan vampir olmayı kabul edemediği gibi, vampir kurallarını öğrenmek ve daha önemlisi Ethan’a bağlılık yemini etmesi gerekmesi konusunda da ciddi sorunlar yaşamaktadır.

Ethan, son derece yakışıklı ama bir o kadarda kendini beğenmiş bir liderdir; kendi hükmü altındaki vampirlerden tam sadakat ve itaat beklemektedir. Ki tahmin edileceği gibi, bu kısım özellikle Merit’e dokunmaktadır. Ama karar vermesi gerekmektedir, Ethan’a boyun eğip koruması altına girecek mi? Yoksa başıboş ve korunmasız bir vampir olarak mı kalacak? Ayrıca, Ethan ile Merit arasında işleri karıştıran ve ikisininde ciddi bir biçimde karşı koymaya çalıştığı inanılmaz bir çekim söz konusudur ve birde Merit’in yeni dönüştürülmüş bir vampire göre daha kontrol sahibi ve güçlü olması da var tabi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi; peşinde de başladığı işi tamamlamaya kararlı bir katil...  Birçok benzerinin yer aldığı bir zamanda, kendine yer açmayı başarmış bu kitapta anlayacağınız gibi; seksi, komik ve gerçeküstü bir macera söz konusu.

Chloe Neill son derece zengin bir kadro yaratmış; sadece güçlü ve dengeli karakterler olan Merit ve Ethan ile yetinmemiş, Merit’in oda arkadaşı ve sırdaşı Mallory ve Mallory’nin büyücü erkek arkadaşı Catcher’da etki bırakan karakterler olmuş. Özellikle Merit’in güçlü halinin yanı sıra ailesinin ve arkadaşlarının yardımını istemekte sıkıntı yaşamaması, inanılmaz süper kahramanlardan birisi olmasını engellemiş.  Tabii ki, bu tip romanda gerçeklik ne kadar olabilirse o kadar...

Tabii ki bu türe özgü bir çok benzerlik söz konusu olan bir kitap, hatta karakterlerin görüntüsünün ve yaşam tarzlarının bile bazı iyi örneklerine benzediğini söylemek mümkün ama - gerçi yaratılan bu dünyaya da daha fazla anormalik katmak mümkün mü bilemiyorum – yazarın akıcı anlatımı ve karakterlerin keyifli diyalogları bu benzerlikleri atlamanızı ve keyif almanızı en baştan başarıyor.
Sonuç olarak, Bazı Kızlar Isırır; komik – yer yer kahkaha attırabilen cinsten -, seksi, hızlı ve hareketli bir gerçeküstü fantastik seriye güzel ve keyifli bir başlangıç. Özellikle Jeaniene Frost’un Gece Avcısı Serisini okudunuz ve beğendiyseniz, bu kitaptan da kesinlikle zevk alacaksınız.

Buradan satın alabilirsiniz: 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...