Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

2013'ün İlk Kitaplarından Seçmeler - Ocak Ayı Yeni Çıkanlardan | Tanıtım



Ocak ayı ile birlikte yeni yılın ilk kitapları da çıkmaya başlıyor, Doğan Kitap bu hafta beş kitap (tanıtımlar Doğan Kitap Bülteninlerinden alınmıştır)  çıkartıyor, buyrun bakalım nelermiş;

414565Kitap Adı : Nemesis 
Yazar: Jo Nesbo
Çevirmen: Dost Körpe
Sayfa Sayısı: 516
Dili: Türkçe

İntikam arındırır…

İskandinav polisiyesinin bir numarası olarak kabul edilen, ünlü Norveçli yazar Jo Nesbo’nun dünyada yankı uyandıran Nemesis adlı romanı bir banka soygunuyla başlıyor. Soyguncu, bir banka çalışanını öldürüp ardında en ufak bir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Klasik bir polis olmanın çok ötesindeki kahramanımız Harry Hole olayı yeni ortağı Beate Lönn ile birlikte incelemeye başlar. İkili, soygunun kayıtlı olduğu videoları izler, fakat kayda değer bir ipucu elde edemez.

Harry kendisiyle ısrarla görüşmek isteyen eski sevgilisi ressam Anna’yla buluşur. Geceyi kadının evinde geçirir ve ertesi gün kendi yatağında uyanır. Fakat bir sorun vardır: Harry geceye dair tek bir şey hatırlamaz. Anna’nın kendini vurduğu, cesedinin dairesinde bulunduğu haberini alır. Anna ile buluşmasını ekip arkadaşlarından gizler. Dava bir intihar olarak ele alınır ve kapanır. Fakat Harry, Anna’nın intihar edebileceğini düşünmemektedir.
Harry vakayı kendi başına çözmeye karar vermişken bir e-mail alır. E-maili gönderen kişi Harry’nin geceyi Anna’yla geçirdiğinden haberdardır ve Harry’yle bir oyun oynamak niyetindedir. Bir yandan o gece gerçekten ne olduğunu bulup adını temize çıkarmak, diğer yandan da sürmekte olan banka soygunlarının arkasındaki kişinin kimliğini keşfetmek zorundadır Harry.

“Nesbo’nun hikâye anlatma becerisi benzersiz.“
USA Today

“Harika bir roman. Girift, insanı içine alan bir olay örgüsü… zarif bir basitlik. Artık dilimize çevrilmiş çok sayıda İskandinav polisiye yazarı var ama Nesbo kendi başına bir sınıf oluşturuyor.”
The Evening Standard

“Polisler arasında keskin bir rekabet ve müthiş temposuyla çok zevkli bir okuma ve peşinde koşulacak heyecan verici bir yazar sunuyor.”
Financial Times

“Yüksek gerilim, yıldırım hızı, kusurlu ama nihayetinde sempatik başkahraman: Nemesis’te hepsi var.“
Bookpage


---------------------

168880Kitap Adı : Henüz
Yazar: Ahmet Tulgar
Çevirmen: - 
Sayfa Sayısı:  228
Dili: Türkçe

Ahmet Tulgar, edebiyatla siyasetin buluştuğu yazılarıyla tekrar okurlarının karşısında…

Henüz Ahmet Tulgar’ın blog yazılarından bir derleme. Altmış civarında makaleden meydana gelen Henüz, Tulgar’ın güncel olaylar, siyasi ve gündemdeki kişilikler, edebiyat, dil ve sanat üzerine görüşlerini içeriyor.
Thomas Bernhard, Mann ailesi, Almodóvar, Foucault, Umberto Eco, Patrick Süskind, Ajda Pekkan, Bergen, Türkân Şoray, Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu makalelere konu olan isimlerden bazıları.
Tulgar ayrıca Kadıköy’deki bir parka Alex’in heykelinin dikilmesinden Emek Sineması’nın kapatılmasına,  Zonguldak’ta maden ocağında mahsur kalan maden işçilerinden cezaevlerindeki açlık grevlerine uzanan geniş bir yelpazede görüşlerini paylaşıyor.

---------------------

168881Kitap Adı : Ofiste Aşk
Yazar: Lucy Kellaway
Çevirmen: - 
Sayfa Sayısı:  396
Dili: Türkçe

Ofiste Aşk Atlantic Energy adlı uluslararası petrol şirketinin Londra’daki merkezinde üst düzey yönetici olan 44 yaşındaki evli ve çocuklu Stella Bradberry’nin genç stajyeri Rhys Williams’la; 27 yaşındaki yönetici asistanı Bella’nın kendinden 20 yaş büyük evli patronu James Staunton’la yaşadığı ilişkiyi konu alıyor.  Olaylar sondan başa kurgulanarak, Bella’nın ve Stella’nın gözünden aktarılıyor.

Önce tatlı gelen flörtler, kaçamak sevişmeler daha sonra öfkeli e-posta mesajlarına dönüşüyor…

Peki âşık oldukları adamlar?..  Onlar da bazen cesur, bazen korkaklar; bazen ilgili, bazen kabalar…

Aşktan gözleri kör olan Stella ve Bella’nın unuttuğu bir şey var:  Bir ilişkiyi bitirmek, ilişkiye başlamaktan daha zor…

Kitaptan:
Stella’nın BlackBerry’si yanıp sönüyordu. Telefon kucağındaydı.
Stella Rafineri Depolama ve Dağıtım müdürünün az önce herkese verdiği raporu incelermiş gibi yaparak telefona dokundu. Mesaj Rhys’tandı.
Çok sevgili S. Bu akşam bana gelir misin? Seninle ilgili aklımdan uygunsuz şeyler geçiyor.
LÜTFEN evet de. Şu toplantıdan da çık artık. Rxx

Stella’nın yüzü sevinçten pespembe oldu. Rhys’ın da benzer  bir arzu içinde kıvranışı mucize gibiydi. Uzayıp giden toplantıdan sıyrılıp onun düşüncesine sarıldı.
Cevabı tek sözcükten ibaretti:
Olur.

Ephesus Yayınları da bu sene oldukça iddialı kitaplarla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor, işte bunlardan bu ay içerisinde bizi karşılayacak olanlar; 

Kitap Adı : Beklediğim Sendin71665_484685041573383_1078661842_n
Yazar: Amor Towles
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe

Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla beraber Greenwich Village’daki ikinci sınıf bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkileyici bir gülüşe sahip yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı sonuçları, Katey’yi Wall Street firmasının sekreter odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nast’ın yönetici ofislerine; kıvrak zekâsı ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir yıllık yolculuğun başlangıcı olur.

“Mükemmel! Zekice, nüktedan ve büyüleyici.”
David Nicholls

“Büyük Buhran döneminde Manhattan’da mücadele etmek ve hayatta kalabilmek üzerine yazılmış, ilgiyi hak eden, çok başarılı bir ilk roman…”
Wall Street Journal

“Bu hareketli dönem hikâyesiyle Towles filmlerden aşina olduğumuz siyah-beyaz Manhattan’ı, garip komiklikleri, kadın-erkek arkadaşlıkları ve romantik fesatlıklarıyla yeniden canlandırıyor. Towles’un karakterleri karışık bir dönemde yaşayan, kendilerine gerçek yaşamlar kurmaya çalışan genç Amerikalılar.”
The New York Times

“En ilginç olan, Towles’un hikâyeyi anlatma, günümüz kültüründe nadiren tasvir edilen bir yeri ve zamanı resmetme şekli. Erkek yazarın, bir kadının ağzından anlatılan öyküye bu kadar hâkim olması da etkileyici.”
USA Today

“İçinde kaybolmanın çok kolay olduğu, büyüleyici bir hikâye.”
The Observer

“Belli ki yazar, kitapta anlattığı seçkin yaşamlara sahip, hayat dolu ve bazen pervasız karakterleri çok iyi tanıyor.”
People

“Tarz sahibi.”
The Boston Globe

“Olağanüstü bir ilk kitap…”
Publishers Weekly

“Yazar zarif ve güçlü bir anlatıma sahip.”
Kirkus Reviews

“Elden bırakmanın mümkün olmadığı bir roman.”
O, The Oprah Magazine

---------------------

407294_479791902059554_599720407_nKitap Adı : Pamuk İpliği
Yazar: Brenda Jackson
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe
Karmaşık aile ilişkilerinin yer aldığı,  duygusallık ve drama ile süslenmiş bu inanılmaz hikaye kalbinizi çalacak.
Erica Sanders için ruh eşini bulmak pek de zor olmamıştır.  Brain Lawson istediği adamdır ve herkes onların birbirleri için yaratıldığını düşünmektedir. Neredeyse herkes... Tak istisna Erica'nın başka bir adamla evlenmesini isteyen annesi Karen'dır.  Hatta Karen, Brian'ı araştırması için bir özel dedektif bile tutmuştur; ancak ortaya çıkan gerçek, iki ailenin parçalanmasına sebep olan yıkıcı ihanet Karen'ın umduğu son şeydir.

İlişkisinin kurtulamayacağına ikna olan Erica nişanı bozmuştur. Ama verdiği karar hala aklını kurcalamaktadır, özellikle de Brain'ın çekici ve bekar komşusu onun peşindeyken. Tesadüf o ki, Brain ve Erica arasındaki tutku dinmemiştir. Ancak her ikisi de, diğerlerinin onları ayırmak için kullandıkları kararlılığa sahip değildir, bu yüzden Karen kızının ilişkisine zarar vermek için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Eski ve yeni tüm sırlar ortaya çıkarken, Erica ve Brain kendilerini geçmişe ait anıların ve belirsiz bir geleceğin içinde bulurlar, kime inanacakları ve güvenecekleri konusunda acı dolu deneyimlerle yüzleşirler.

---------------------

325742Kitap Adı : An Affair Most Wicked (Türkçe adı henüz belli değil) 
Yazar: Julianne Maclean
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe

Clara Wilson adını temizleyebilmek için Londra’ya gelmiştir. Daha reverans bile yapamadan, kendisini, Rawdon Markizi, Seger Wolfe’nin kollarında bulur. Clara daha önce hiç aşık olmamıştır ama Markiz ile karşılaştığı anda, hissettiğinin aşk olduğuna emindir. Ama aklındaki son şey aşktır, o bir koca bulmak niyetindedir, becerikli bir aşık değil.

Herkes Markizin yıllar önce sevdiğini ve sevgilisini kaybettiğini, bu nedenle de sosyetenin balo odalarından uzaklaşıp, sosyetik bayanların yatak odalarında vakit geçirdiğini bilir. Ama şehrin en utanılacak, gizli partilerinden birinde; yanlış zamanda yanlış bir yerde olan, Clara Wilson ile karşılaştığında hissetikleri, Londra sosyetesine hızla geri dönmesine neden olmuştur. Ve kendisini bu uygunsuz güzellikliğin kalbini kazanmak için uğraşanlarla yarışır halde bulmuştur, hem de kendi kalbini ateşe atma pahasına…

DEX Kitap bu Ocak ayında üç kitap (tanıtımlar Goodreads kitap tanıtımlarından alınmıştır)  sunacak okurlarına, bunlar; 

9565548Kitap Adı : Grave Mercy
Yazar: Robin LaFevers
Çevirmen: - 
Sayfa Sayısı:   -
Dili: Türkçe

17 yaşındaki Ismae, zalimce ayarlanmış bir evlilikten kaçarak, rahibelerin hala eski tanrılara hizmet ettiği St. Mortain manastırına sığınmıştır. Burada Ölüm Tanrısının, kendisini tehlikeli bir güçle ve yaman bir kader ile ödüllendirdiğini öğrenir. Eğer rahibelerle kalmayı seçerse; bir suikastçı olarak eğitilecek ve Ölüm Tanrısının hizmetçisi olarak hizmet edecektir. Yeni hayatına sahip çıkabilmek için, başkalarının hayatlarını yok etmesi gerekiyor.

Ismae’nin en önemli görevi, onu doğruca; ölümcül oyunların oynandığı ve ihanetlerin yaşandığı, bunlara tamamen hazırlıksız olduğunu farkettiği,  Brittany’nin yüksek mahkemesine götürür. Peki, Ölüm’ün intikamını, tüm direnmelerine rağmen kalbini çalan bir hedefe karşı uygulayabilecek midir?


---------------------

66e57137-16a8-4bac-9bdb-415a173d4fe4-1Kitap Adı : Mephisto'nun Öpücüğü
Yazar: Trinity Faegen
Çevirmen: Melis Özben
Sayfa Sayısı:  380
Dili: Türkçe
Kimsenin gözleri Eryxden daha karanlık olamaz.

Şeytanınkiler bile... Kimsenin gözleri Eryxden daha karanlık olamaz.
Jax ve Sasha, Jordanı ilk gördüklerinde, onun sıradan biri olmadığını biliyorlardı. O, hem başkanın kızıydı hem de bir Anaboydu; yani Havvanın kızlarından biri.

Jax ve Sashanın bilmedikleri, Eryxin Jordanı kaçırıp, ruhunu kendisine vermesi için başkanı tehdit edeceğiydi. Eğer Eryx bunu başarırsa, sonuçları bir felakete neden olacaktı. Mefi sto kardeşler, Jordanın gizli kimliğinden haberdarlar. Onun aşkı, içlerinden birinin ruhunu huzura kavuşturacak.

Zamana karşı umutsuz bir yarış başlıyor; Jordan gerçek kimliğini keşfetmeli ve Eryxin kem gözleri artık kimseye daha fazla zarar vermemeli. Mefi sto ile başlayan sıra dışı mitolojik macera; tehlike, entrika ve aşkın nefes kesici hikâyesi Mefistonun Öpücüğü ile devam ediyor.

---------------------

9413044Kitap Adı : Mephisto'nun Öpücüğü
Yazar: Brodi Ashton
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe

Geçen ilk bahar, Nikki Beckett ortadan kayboldu; Everneath olarak bilinen yeraltı dünyasına çekildi. Şimdi, eski ailesine, erkek arkadaşına ve eski yaşamına geri döndü, ta ki; sonsuza kadar yeraltı dünyasına gönderilene kadar. Ve sonsuza kadar Everneath’in olmadan önce sadece 6 ayı vardır; kelimelerinin yetmediği vedalar için 6 ay, kurtuluş yolu bulabilmesi için 6 ay, tabii eğer bir kurtuluş varsa…

Nikki, kalan zamanını; çok sevdiği ve kendisi ortadan kaybolduğunda en çok etkilenen  kişi olan erkek arkadaşı Jack ile yakınlaşarak geçirmek ve kendisini bekleyen Everneath’i unutmayı ister. Ama, küçük bir sorun vardır; Cole, Nikki’nin ilk kez Everneath’e gitmesinin sebebi olan ölümsüz, Nikki’nin peşinden gelmiştir. Cole, yeraltı dünyasının başına geçmek istemektedir ve anahtarında Nikki olduğuna inanır. Ve Nikki’yi geri almak ve bu defa kraliçe olarak, elinden geleni yapmaya kararlıdır.
Everneath, Brodi Ashton’ın, aşkı, kaybı ve ölümsüzlüğün büyüleyici hikayesini anlattığı ilk romanıdır.

Optimum Kitap'ta bu ay beş kitap birden çıkartmayı planlayan yayınevlerinden, neler mi var? Buyrun bakalım içlerinde neler var;

d03dd487-cbde-473b-8131-1661417b910c-1Kitap Adı : İnfazcı
Yazar: Kerry Wilkinson
Çevirmen:  Özge Nur Küskün
Sayfa Sayısı:  420
Dili: Türkçe

Kilitli adlı kitabıyla geniş okuyucu kitlesine ulaşan KerryWilkinson, yeni romanıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Başrolde yine Dedektif Jessica Daniel var. Dedektif Jessica Daniel bu macerada da birçok gizemli cinayetle karşılaşır. Genelde bir seri katil serbest bir şekilde ortalarda dolaştığında, faili bulmak için dedektifler üzerlerinde büyük baskı hissederler. Ancak bu kez, kurbanlar da azılı birer suçludur. Ulusal basın için, suçluları kendi kurallarına göre cezalandıran bir infazcıyla karşılaşmak büyük bir şanstır. Jessicanın yeni amiri de, görevlerini onların yerine yapan biri ortaya çıktığı için halinden oldukça memnundur. Ancak olay yerinden alınan, katile ait örnekler, demir parmaklıklar ardındaki bir mahkûmla eşleşir ve işler bu kez içinden çıkılmaz bir hâl alır.


---------------------

9315163Kitap Adı : Delilah
Yazar: Eleanor De Jong
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe

Samson’un sırrının ortaya çıkması üzerine, Delilah ihanet ile suçlanmıştır. Ama efsanenin ardındaki hikaye çok daha trajiktir. İlk tanıştıkları andan itibaren, sorunludur; Samson, Delilah’ın ailesine karşıdır. Ama yine de Samson, Delilah’a karşı koyamadığı bir tutku ile bağlanır, güzelliği ve tutkusu karşısında büyülenmiştir. Samson yenilmez bir askerdir ve İsrailliler ve Filistinliler sürekli bir savaş halindedirler. Samson’un gücünün ardındaki sırrı öğrenmek için çaresizce uğraşan Filistinliler, Samson’u dize getirebilmek için Delilah’ı yem olarak kullanmaya karar verirler. Yalanlarla beyni yıkanan Delilah, bu fikri kabul eder ancak Samson’ın düşündüğü canavardan çok uzak olduğunu anlar. Ama çarklar dönmeye ve plan işlemeye başlamıştır, ikisinin de durdurmak için yapabileceği birşey yoktur. Delilah’ın hatasının sonucu tarihte yerini almış ve bu büyüleyici roman, en az Delilah’ın kendisi kadar etkileyici.  Sarah Dunant ve Philippa Gregory hayranları için kaçırılmayacak bir hikaye.

---------------------

11942639Kitap Adı : The Wedding Dress
Yazar: Rachel Hauck
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  -
Dili: Türkçe

Dört gelin. Bir gelinlik.
Zamansız bir aşkın, inancın ve kefaretin öyküsü.

Charlotte Birmingham’da şık bir gelinlik butiğinin sahibidir. Gelinleri, büyük günleri için giydirmek onun meziheti ve tutkusudur… Ama kendi büyük günü yaklaşırken henüz mükemmel gelinliği bulamamış ve Tim ile evlenmek konusunda hala emin değildir.

Birgün Charlotte, bir emlak satışında, bir sandığın içinde eski, klasik bir gelinlik bulur. Ama gelinlik yepyeni görünmektedir; inciler ve saten ile parıldamakta, el işçiliği ve herhangi bir devri yansıtmayan tasarımı göz kamaştırıcıdır. Ama kim giymiştir bu gelinliği, nereden gelmiştir? 10 yaşındaki bir kız için bunu kim bodrumda bırakmıştır? Ve mor yelek giymiş ve gelinliğin amorti edilmiş olduğunu söyleyen bu gizemli adam da kimdir?

Charlotte’un gelinliğin sahibini ve geçmişini araştırması, kendi hayatına konsantre olmasına engel olmuştur. Gelinliği giyen kadınları keşfettikçe, gelinliğin kendine ait bir hayatı olduğunu görür. Emily 1912, Mary Grace 1939 ve Hillary 1968. Her biriyle acının ve kaderin hikayesini öğrenir ve özel birşeyler paylaşır. Bu 100 yıllık gelinlik, Charlotte’un ataları, inancın gücü ve zamansız gelen gerçek aşkın güzelliğini ortaya dökecektir.

“Dört sevgi dolu kadının, mucizevi bir gelinlikle birbirine bağlı, bir asra yayılmış hikayesi… nefesinizi kesecek.” – Beth Webb Hart, Love Charleston’un çok satan yazarı

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...