Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Torn Together - Emlyn Chand


Torn Together Cover
Puanlama : B+

Yazar: Emlyn Chand
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 256
Dili: İngilizce
Yayınevi: Evolved Publishing 

Genç edebiyatı yazarı olan Emlyn Chand’in ilk yetişkin kitabı Torn Together, geçtiğimiz aylarda yayımlandı ve bende Novel Publicity’nin düzenlediği blog turu sayesinde, oldukça güzel yazılmış bu kitabı okuma imkanı buldum.

Kitabımızın kahramanı Daly’nin erkek arkadaşı tarafından aldatılmasına şahit olarak başlıyor hikaye. Babasının ölümü sonrası kendini sanata vererek bu kayıpla başa çıkmaya çalışmıştır, ancak işler tam olarak umduğu gibi gitmemiştir. Annesi ile de babasının ölümü sonrası iyice uzaklaşmış olan Daly, bu son darbe ile yenilmiş ve yıkılmış hissetmektedir.

Yaratıcılığını kaybettiğine inandığı bir anda hayatına giren yeni insanlar yeni bir umut doğmasını sağlar. Kashi ile ayakları yerden kesilecek ve Meghann ile kaybettiği cesaret ve inancını yeniden bulacak. Bir yandan hayatını toplamaya çalışırken ve yeniden yüreğini açmayı öğrenirken, bir yandan da kendini Kashi’nin hiç beklemediği dünyasında, Hindistan’da bulur. Çünkü hayatının aşkı için önce kendisini onun ailesine ıspatlaması gerekiyor. Hintli Kashi ile oldukça farklı kültürlerden geldiğiniz Hindistan’a gitmesiyle tüm gerçekliği ile fark eden Daly, Kashi için uygun bir eş olduğunu gösterebilecek mi?

Kashi, çekici bir Hintli’dir, son derece beklemedik bir şekilde Daly’nin hayatına girmiş ve iyi niyetli, sıcak ve hayatı hafife alan tavrı ile onu kendine bağlamıştır. Daly’nin kendini hayatın gerisine atmasına engel olmuştur ama ailesinin tepkilerine karşı durabilecek mi? İlişkileri bu kadar güçlü mü?

Laine, Daly’nin annesi, çok genç yaşta dul kalmıştır ve bunu bir türlü kabul edememektedir.  Kitap okumayı seven bu kadın, 10 sene önce kaybettiği kocasının ardından iyice kendi dünyasına ve kitaplarına dönmüştür. Böylece kızından da giderek uzaklaşmıştır. Peki ya anne-kız aralarındaki ilişkisi? Bunu düzeltebilmek için çok mu geç kalındı? Meghann’ın, Daly’i annesine doğru yönlendirmesi işe yaracak mı? Tabii ki, bunların hepsini okuyup görmeniz gerekecek…

Ama size şu kadarını söyleyebilirim; Torn Together, incelikle yazılmış, keyifli bir aşk hikayesi olmanın oldukça ötesinde. Aynı zamanda bir kendini bulma hikayesi ve bu yolda ilerlerken okuru birkaç kere şaşırtmayı başaran bir kitap.

Yazarın anlatımı ve karakter gelişimi, tam da böyle bir hikaye de olması gerektiği gibi, oldukça gerçekçi.  Kitap boyunca gelişen karakterler, hikayeyi onlarla birlikte yaşamanızı ve Daly’nin yaşadıklarını içinizde hissetmenizi sağlıyor. Çoğunlukla Daly’nin bakış açısı ile sunulan hikaye, yer yer ustaca katılan, yan karakterlerin anlatımları ile zenginleşiyor ve okurun yaşananları daha iyi anlamasına ve hissetmesine yardımcı oluyor.

Yazar, yası ve kayıp ile başa çıkmayı etkili bir biçimde ele alıyor ve tüm kitap boyunca ince ince sunduğu hafif ve esprili hava ile okurun yüzünde hep bir tebessüm bırakmayı başararak, bu tarz bir hikayede ki; başarısını gözler önüne seriyor. Yine de birkaç yerde süzülen yaşları tutamadığımı söylemem lazım.
Ayrıca bizim Daly ve Kashi ile birlikte taa Hindistan’a götüren Chand, anlatımı ile yarattığı atmosfer ile yaşam ve kültür farklarını da tüm gerçekliği ile sunuyor. Adeta insanları görüyor, sesleri duyuyor, ülkede kısa bir gezinti yapıyorsunuz. Ben şahsen farklı kültürlere dair hikayeleri okumaya bayıldığım için kitabın girdiği bu şaşırtıcı yola özellikle bayıldım.

Bir kere başladığınızda bitirene kadar elinizden bırakamayacağınız bu kitabı maalesef şu an için okuma şansı yok, kimbilir belki bir gün o da olur.

Bu blog turu çerçevesinde bir de katılabileceğiniz bir çekiliş var, rafflecopter aşağıda yer alıyor... Katılım için yapmanız gerekenler her zamanki gibi ama yine de buyrun size uygulamanın resimli anlatımı...

Buradan satın alabilirsiniz :

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...