Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
7 Şubat 2013 Perşembe

Yorum: Love Unscripted - Tina Reber


LoveUnscripLove Unscripted, Tiba Reber’in 2010 yılında çıkarttığı ilk romanı ve aynı zamanda da Love serisinin ilk kitabı. Türkiye’deki yayın hakları Ephesus Yayınlarına ait olan kitap 2013 yılı içerisinde okurla buluşacak.
Aslında hikaye basit; 27 yaşındaki kalbi kırık Taryn Mitchell, 26 yaşındaki ünlü film yıldızı Ryan Christensen ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Ama maalesef, bu aşka giden yol, hikayenin konusu kadar basit ve kolay olmayacaktır...

Önce hikayemizden biraz bahsedeyim... Taryn, bir iş kadınıydı – ve iş kadını derken etek ceket giyip çalışan türden kastetmiyorum, gencecik yaşında başardıkları şöyle, bir barı var ve esas işi bu ama yanı sıra bir üzüm bağının üç ortağından birisi ve en yakın arkadaşlarından birisi ile de ortak olduğu bir Catering şirketi var – ve küçük bir kasaba olan Seaport’ta – Ryan’ın son filminin çekildiği yer – yaşıyor. Kasabadaki kızları deliye döndürmüş olan,Ryan’ın hiç bir filmini seyretmemiş ve erkeklerden uzak durmaya çaba göstererek eski erkek arkadaşının açtığı yaraları iyileştirmeye çalışıyor.

Ryan, özel yaşantısını özel tutmaya kararlı birisi ve bir gün, deliye dönmüş hayranlarının kendisini parçalama çabalarından kaçarken, Taryn’in barına dalıyor ve saklanıyor (bir nevi panik atak geçiriyor diyelim). Oyunculuğu çok seviyor ama çılgın hayranalara, papparazzilere ve kontrolden çıkmış şöhreti için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Taryn’in barına girdiği andan etkileniyor ama görülen o ki; Taryn, Ryan’ın sevimliliği ve cazibesinden etkilenmeyen tek kadın.
İlk önce arkadaşlık ile başlayan ilişkileri zaman içerisinde aşka dönüşüyor, ama belirtmem lazım, bu kolay bir dönüşüm değil! Hele de, ilişkiler konusunda iki sorunlu geçmişe sahip söz konusu ise... Ve tabii ki, hayatlarına sürekli burunlarını sokan papparizziler, tabloit gazetelerde yer alan yalan yanlış haberler ve fotoğraflar, kıskanç rol arkadaşları ve Ryan’ın bazı hareketlerinin de yardımcı olmadığı kesin. Ve tahmin edeceğiniz üzere, hikayemiz bir sürü ayrılık ve barışma durumunu içeriyor. Bir sürü diyorum çünkü bu bir hayli uzun bir kitap.

Ancak aşk hikayesinin altında yatan enteresan bir konu; ünlü olmanın ve sıradan biriyle birlikte olmak istemenin getirdiği zorluklar, ilgi çekici bir şekilde işlenmiş. Ve bu tip bir ilişki içinde olmanın yarattığı yalnızlık hissi, bu şekilde ünlü birisiyle, özellikle bir aktörle birlikte olmanın zorlukları da son derece başarılı işlenmiş ve okura yansıtılmış. Herkesin gözü önünde olan, başarılı bir aktör ya da aktrist olmanın kötü yanlarının da olduğunu farkettiriyor adeta.

Karakterlerin de oldukça detaylı ve yeterli derinlikte yaratıldığını söylemek mümkün, ancak Taryn için biraz uçlara kaçtığını söylemek mümkün, hikayenin başında son derece güçlü ve kendine güvenen kadın (ki insanın gözüne sokacak kadar) aynı şekilde ilerledikçe giderek, bağımlı ve güvensiz bir kadın haline dönüşüyor, tabii ki yaşadıklarının etkisi var ama sanki bu iki nokta arasında biraz fazla büyük bir boşluk oluşmuş gibi. Ancak yine de ilk andan itibaren sevilebilir bir karakter kendisi. Ryan, zaten tahmin edeceğiniz üzere, hayalimizdeki adam! (bu karakteri yazarın Robert Pattinson’dan esinlenerek oluşturmuş olması son derece muhtemel, okuduğunuzda bu konuda ki fikirlerinizi bekliyorum!) Yakışıklı (göz rengini hatırlamasam da şu anda gri miydi acaba diye düşünüyorum ;) ), karizmatik, iyi, zengin ve ünlü!

Taryn ve Ryan’ın yaşadıkları duygusal çalkantılar, kitabın büyük bir kısmında oldukça iyi yansıtılıyor. İlişkilerinin ve yaşadıkları tüm zorluklarında hemen hemen her safhasını okuyoruz, ki birlikte yaşıyoruz neredeyse. Bu sayede yukarıda belirttiğim gibi uzun bir kitap okuyoruz, 600 küsür sayfa! Ve tabii, kitabın uzun olmasının verdiği bir takım dezavantajlarda yok değil. Yer yer gereksiz gelen sahneler ve özellikle Taryn’e film endüstrisini anlatma görüntüsü altında okura sunulan uzun açıklamalar... Ama tüm bunlar, keyifli ve hızlı bir okumaya kesinlikle engel olmadı. Aksine, değişik konusu ve işlenişi ile elinizden bırakamayacağınız, farklı bir aşk hikayesi  sizleri bekliyor. Hele de aşk hikayelerini seviyorsanız, keyfinize diyecek yok!...

LoveUnscr

Bir kaç alıntıyla sizleri nasıl bir aşk hikayesinin beklediğini göstereyim ;)

"Başkasını istemiyorum - sadece sen. Ve nerede olursam olayım, nereye gidersem gideyim, kalbime sahip olan kişi, sendin." - Ryan

"Gözlerimin içine bakarak "Taryn Mitchell," dedi. "Seni seviyorum. Tüm kalbimle."" - Ryan

"Her şeyi berbat ettik değil mi?" dedi, kalbimin hızlı çarpmasına neden olan çarpık gülümsemesiyle.
"Ama bu bizim çılgın hikayemiz," "Her zaman bizim, sadece bizim. Bolca aşk vardı, bazen de biraz fazla drama..." "Hatırı sayılır miktarda komedi, birkaç yürek hoplatan macera sahnesi..."
"Gerilim ve korkudan da nasibimizi aldık ve maalesef yürek yakan cinsten kalp kırıklığından da. "
"Sanırım her şeyi tamamladık, uzaylılar tarafından kaçırılmak hariç!"
"Ama tüm bunlar boyunca, beni koşulsuz sevdin ve ben bu konuda ne kadar şanslı olduğumu biliyorum. Sensiz yaşamak istemiyorum, ne bir dakika daha, ne de bir saniye daha. Hayatımın geri kalanında seninle, bizim hikayemizi yaşamak istiyorum...sadece seni."
"Sana aşık olduğum yer burası."
"Ve kader bu ki, burada önünde diz çöküyorum ve karım olmanı istiyorum." - Ryan
@Küçük kız ne diyorsun???

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...