Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
2 Şubat 2013 Cumartesi

Yorum: Road to Tomorrow - Mary Metcalfe | Novel Publicity Blog Turu


Road to Tomorrow cover FINAL
Puanlama : C 

Yazar: Mary Metcalfe
Çevirmen:  -
Sayfa Sayısı:  220
Dili: İngilizce
Yayınevi:  Laskin Publishing

Novel Publicity tarafından düzenlenen Mary Metcalfe’ın romanı Road to Tomorrow blog turu kapsamında programda bu haftanın programında görünmeyen bir yorum sizlerle (itiraf ediyorum yanlış bakmışım takvime ve turun beşinci kişisi oluşumu, ayın beşi gibi okumuşum ve rahat davranıyordum :) ), sağolsunlar hatırlatma yolluyorlar da sorun olmadı :D  Bu blog turlarını en çok, normalde dikkatimi çekmeyecek kitapları okuyabilme şansından dolayı seviyorum. Bu kitapta onlardan bir tanesi. Aşağıda yazara ve kitabın tanıtım yazısına dair de bir kaç cümle yer alıyor. Ayrıca bir de çekiliş var tabii ki. Şimdi benim yorumuma geçebiliriz...

Road to Tomorrow, konu olarak biraz ağır bir kitap olmasına rağmen, anlatım ve kendini okutma bakımından son derece hızlı bir kitap.  Andrea Garrett, genç bir eş ve annedir. Kocası saygı duyulan bir askerdir ve birbirlerini çok fazla tanımadan evlenmişlerdir. Kocası Sean’ın bu saygı değer görüntüsü altında kimsenin bilmediği şiddet yanlısı bir tarafı vardır ve her fırsatta bu yönünü Andrea’ya göstermektedir. İlk başlarda Andrea, hayal ettiği aile tablosuna sahip olmak ümidiyle kocasına yeniden ve yeniden şans tanımıştır ama artk dayanamayacağı noktaya geldiğinde; iki çocuğunu ikiz kardeşi Richard’a bırakır ve kocasından kaçar.

Ama Andrea’nın şanssızlığı sadece aile içi şiddetle sınırlı değildir ve kocasından kaçarken, bir kaza geçirir. Kendisini çevredeki yabancılar kurtarmaya gelir ancak kocasına da durumu haber ederler. Terk edilmeyi ve reddedilmeyi hazmedemeyen Sean öfkeyle Andrea’nın peşine düşer. Bu uğurda önüne gelene zarar vermeye de hazırdır. Buradan sonra Andrea’nın planları, kararları ve kendine yeni bir hayat kurma çabası ile Sean’ın kendisine yaşattıklarını yazarın sadece ve net anlatımıyla okuyoruz. Tüm olanlar için tabii ki okumanız gerekiyor...

Öncelikle, dediğim gibi kitabın konusu ağır; aile içi şiddet, sapkın çocukluk davranışları, travma sonrası stres ve bunların sonuçlarını yaşamak zorunda kalmış genç bir kadın ve onun aşk hikayesi, yaşama yeniden tutunması, yeni başlangıcı...  Hal böyle olunca oldukça yoğun (belki gerekli ama yine de yoğun) mesaj içerikli bir hikaye idi.

Andrea oldukça güçlü ve karar verdikten sonra ne istediğini bilen bir kadın olarak çizilmiş. Şiddet ve suistimal içeriyor da olsa bir evliliği bitirmenin, herşeyi geride bırakmanın kolay olmadığı gerçeği vurgulanarak anlatılan hikaye, sayesinde de oldukça gerçekçi bir karakter olmuş.

Ama bence yazarın en güzel yansıttığı karakter Sean olmuş, meslektaşları ve arkadaşları tarafından dost canlısı, yardım sever ve aynı derecede de cesur bir asker olarak tanınan ve görüntüyü her şekilde sergileyen Sean aslında, duygusal olarak son derece sorunlu bir yapıya sahiptir ve bu iki kişilik arasında sıkışıp kalmış adam, insanın içini buruyor. Bir tarafta yakışıklı, güçlü ve etkileyici bir adam, diğer tarafta öfkesini kontrol edemeyen, karısını ve çocuklarını incitebilen, korkutan ve öfkesi ile yakıp yıkan bir adam.
Richard ise benim sanırım en sinir olduğum karakterdi, arkadaşının dış görüntüsüne ve yansıttığı çizgisine o kadar kendini kaptırmış ki, kardeşini sorgulayabiliyor ve işlerin farklı bir boyuta geçmesine neden oluyor.  Tüm bunların içinde harika iki çocuk (ki bence bu hikaye için biraz fazla harikalardı) ve harika bir yeni erkek arkadaş (hikayenin bu kısmını da biraz fazla tek düze bulduğumu ve fazla hızlı geliştini düşündüğümü belirtmeliyim).

Yazarın anlatım yeteneğine diyecek bir söz tabii ki yok, hikayenin geçtiği yerler ve özellikle Andrea'nın yerleştiği kasaba son derece canlı yansıtılmış. Aynı şekilde diyaloglar, ilişkiler ve olayların gelişim şeklide gerçekçi ve okur ile bağlantı kurmaya imkan verecek şekilde sunulmuş. Ancak bu noktada, yukarıda belirttiğim, yeni erkek arkadaş konusuna dönmek istiyorum. Bence Sean ile olan geçmişi ve yaşadıkları sonrasında yeni hayat kurma isteği ve çabası her ne kadar inandırıcı işlenmiş olsa da, yeni bir ilişkiye bu kadar kolay atılması, bu kadar kolay adapte olması ve kabullenmesi bana göre biraz inandırıcılıktan uzak kaldı. Bu da sanırım, bu yoğun konuya rağmen oldukça kısa bir kitap (220 sayfa)  ve hızlı bir hikaye olmasından kaynaklanıyordu.

Duyguların ve karakterlerin güzel çizildiği, ciddi konuların okuru boğmadan işlendiği hızlı bir hikaye, çabuk okunur bir kitap idi. Okuru şaşırtabilecek de bir son sizleri bekliyor.

Kitap Hakkında - Yazar Hakkında - Ödüller!!!

Kitap Hakkında: Andrea Garrett şiddete maruz kaldığı evliliğinden kaçmaya çalışmaktadır. Kendi hayatı için korkmaktadır ve iki çocuğunu ikiz kardeşinin yanına bırakarak, kocasının görev dönüşünden bir gün önce evi terk eder. Direksiyon başında uyuyup, hendeğe düşer,  kendisini kurtaran yabancılar, ancak hayallerinde görebileceği yeni bir hayat, çocukları için bir gelecek ve ruhu için bir kurtuluş sunduğunda,  hayatı yeni bir yön alır.

Mary Portrait 2012 RWA

Yazar Hakkında: Mary Metcalfe Kanada'da Ottawa'nın kuzeydoğusunda Laurentian'ların eteklerinde, kocası, üç kedisi ve kocaman bir köpek ile birlikte yaşamaktadır. Yazarlık sevdası ailede var olan bir durumdur. Kızları da bir yazardır, kurgusal olmayan kitapları yayımlanmıştır. Clarion Review, yazarın ilk romanını "parlak bir çıkış romanı...okurlar Winds of Change ile yolculuğa bayılacaklar" diyerek yorumlamıştır. Road to Tomorrow, yazarın Look to the Future serisindeki üçüncü kitabıdır.  Mary'i bulabileceğiniz yerler websiteblogFacebookGoodReadsTwitter.


Ödüller: Ödülleri kim sevmez ki? 50$'lık Amazon iki hediye kartından birine ya da Road to Tomorrow'un imzalı bir kopyasına sahip olabilirsiniz. Yapmanız gerekenler basit:
  1. Aşağıda yer alan Rafflecopter ile çekilişe katılın
  2. Ve bloguma yorumunuzu bırakın
Bu kadar! Tur esnadında bloglara yorum bırakan bir kişi ilk hediye kartını kazanacak. Daha fazla blogu ziyaret edin ve yorum bırakın ve şansınızı arttırın. Katılımcı diğer blogları burada bulabilirsiniz, tık tık. Diğer 50$lık hediye kartı ve imzalı kitap rafflecopter aracılığıyla sahiplerini bulacak.  Bol şans!!!

Rafflecopter resimli kullanım için tık tık!

 
Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...