Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
22 Eylül 2012 Cumartesi

Muhteşem Yaratıklar... Yeni Bir Açlık Oyunları Olabilir Mi?

Açlık Oyunları'nın (The Hunger Games) ardından, sinema severlerin sabırsızlıkla beklediği yeni seri Alcon Entertainment'ın aynı isimli romandan adapte ettiği, Muhteşem Yaratıklar (Beautiful Creatures) olacak gibi görünüyor.

Bu kitabı hala bilmeyenleriniz varsa; Muhteşem Yaratıklar, şimdiye kadar ülkemizde henüz iki kitabı yayınlanmış olan Caster Günlükleri (Caster Chronicles) Serisinin ilk kitabı. Beş seri olarak planlanan serinin 4. kitabı yakında Amerika'daki raflardaki yerini alacak.

Kami Garcia ve Margaret Stohl'un yazdığı, iki yazarlı seri, onaltı yaşındaki Ethan Wate ve Lena Duchannes arasında geçen aşk hikayesinin anlatıldığı, gerçeküstü, fantastik ve karanlık bir hikaye.

Hikayenin geçtiği gotik dekorlu Gatlin, Güney Carolina'nın medeniyetten uzak bir noktasında yer alan, küçük ve sıradan bir kasaba. Buraya yeni taşınan ve güçlerini kontrol etmekte zorlanan  Lena, kasaba sakinlerinden farklı olması ve etrafında gerçekleşen garip olaylar nedeniyle dışlanmakta, hatta kimileri tarafından "Cadı" olarak görülmektedir. Ethan ise, Lena'yı daha tanımadan rüyasında görmüş ve tanıştığı andan itibarende kimsenin dediklerine aldırmadan "yeni kızın" büyüsüne kapılmıştır ve karanlık bir sırrın ortaya çıkmasına yol açacak olsa bile, aralarındaki inanılmaz çekimi çözmeye kararlıdır... Ancak farkında olmadığı, sürprizlerin olmadığı bu kasabada tek bir sır her şeyi değiştirebileceğidir.

467 sayfalık bu kitap oldukça uzun, ama aynı zamanda gizemli, sürükleyici ve akıllardan çıkmayacak bir hikaye. Sayfalar arasında gezinirken, ailelerinin Ethan ve Lena'yı farklılıklarından dolayı ayrı tutma çabalarında, Romeo ve Juliet hikayesi tadını alabilir, ve tabi ki uzun bir romanda olması neredeyse kaçınılmaz tekrarları ve uzun tasvirleri de bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Oldukça canlı karakterlere sahip ve son derece hassasiyet ve keskinlikle yazılmış olan bu kitapta, türünün diğer örneklerinden farklı olarak, hikaye Ethan Wate, yani erkek kahramanın bakış açısı ile ve onun ağzından anlatıyor, bu da türe yeni bir soluk getirmiş.

Kitabı beyaz perdeye uyarlayan ve aynı zamanda yönetmenliğini de yapan isim, son derece yetenekli Robert LaGravenese'den başkası değil. Filmin başrollerini de Alice Englert (Lena) ve son dakikada bir isim değişikliği ile, Alden Ehrenreich (Ethan) paylaşıyor. Ayrıca filmin dikkati çeken bir başka unsuruda, son derece güçlü yardımcı oyuncu kadrosu; Emma Thompson, Jeremy Irons ve Viola Davis. Bu güçlü isimlerle filmin, serinin hayranı olmayan seyirci kitlesine de ulaşması hedefleniyor. Durum böyle olmasına rağmen, sabırsızlıkla beklenen ilk fragman 19 Eylül Çarşamba günü iTunes üzerinde gösterilmeye başlandı (aşağıda izleyebilirsiniz) ve Harry Potter ile Twilight hayranları hedeflenerek hazırlanmış olduğunu düşünmemek elde değil. Ancak filmin nasıl olduğunu görmek ise biraz daha beklememiz gerekecek, ülkemizdeki gösterim tarihi 15 Şubat 2013.

Serinin ingilizcesini okuyan hayranları için, dördüncü kitap, Beautiful Redemption,  23 Ekim'de çıkıyor.


Sizce Muhteşem yaratıklar Harry Potter kadar yada daha fazla ses getirebilecek mi? Açlık Oyunlarının şöhretini geçebilecek mi? Tahminlerinizi ve yorumlarınızı lütfen paylaşın...

6 yorum:

  1. Muhteşem Yaratıklar kitabını bugün oldum, bayram tatilinde bitiririm diye düşünüyorum. Çok güzel bir kitaba benziyor. Sizden ricam; serinin diğer kitaplarının isimlerini söyler misiniz ? Bir de, filmi ne zaman çıkıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Özellikle ilk kitabı ben çok beğenmiştim. Serinin burada çıkmış olan diğer kitabının adı Muhteşem Karanlık, Amerika'da ise 3. kitap Muhteşem Kaos (Beautiful Chaos) 2011 Ekim'de çıkmıştı, bizde ne zaman yayımlanacak bilmiyorum ama Epsilon Kitabevi'ne sordum... 4. kitap ise yarın Amerika'daki raflarda yerini alacak, Beautiful Redemption.
      Film'de ülkemizde 15 Şubat'ta gösterime başlıyor.

      Sil
  2. merhaba son dakika isim değişikliği demişsiniz normalde Ethan'ı kim oynayacaktı?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben farklı fantastik kitaplar arıyorum. Ve bu seri ilgimi çekti diyebilirim. Hangi yayınevinden çıktı? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba muhteşem yartıklar 2 ci filmi çıkacakmı kıtaplarını henüz almadım ama filmi izledikten sonra almaya karar verdim sürkleyci bi kataba benziyo aşk buyusunde uzak diyarlardan gelen ....* ? filimin 2 ncisini merak ediyorum güzel FİLİM

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...