Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Konuşan Kitaplar Blog Turu - Gece Isırıkları - Chloe Neill, Merit ve Morgan Sorularımızı Cevaplıyor... | Söyleşi


Chloe NeillBu blog turumuzda farklı bir söyleşi ile karşınızdayız; kitabımız Gece Isırıklarının yazarı Chloe Neill dışında bize birde seksi, akıllı ve güçlü kahramanımız Merit ve Navarre Evi’den Morgan’da eşlik ediyor. Bakalım Chicagoland Vampirleri Serisi, Gece Isırıkları ve kendi rolleri hakkında bize neler anlatacaklar…

Merhaba Chloe Neill, biz sizin Cadogan Evi’nde yaşadığınızı, yemek yapmayı sevdiğinizi, diet cola delisi olduğunuzu, fotoğrafçı eşiniz ve iki sevimli köpeğiniz ile vakit geçirmekten keyif aldığınızı biliyoruz. Bu yüzden kendinizi anlatmak yerine, bizim için Chicagoland Vampirleri serisini, hiç okumamış kitapseverler için, biraz anlatabilir misiniz?

CN: Chicago’da vampirler artık saklanmıyorlar, insanlara var olduklarını gösterdiler. Ama tabii, herkes bu konuda aynı derecede memnun diyemeyiz. Merit’te kendi isteği dışında vampire dönüştürülür ve bu kaosun ortasına düşer.

Peki Merit kim?

CN: Merit, vampir olmadan önce, İngiliz Edebiyatı bölümünde eğitim gören bir yüksek lisans öğrencisiydi. Vampir olarak, kendi evini korumak ile görevli bir savaşçı. Bu büyük değişime ayak uydurmaya çalışan alaycı ve iğneleyici genç bir kadın.

Hayatının nasıl gittiğini ve Bazı Kızlar Isırır’dan bu yana neler yaptığını da Merit’ten dinleyelim. Merhaba  Merit, hayat nasıl gidiyor, vampir olalı bir süre geçti, alışabildin mi?

M: Biraz karmaşık gidiyor diyebilirim ve bu durumu hem seviyorum hem de nefret ediyorum. Açık olacağım, hala bir adaptasyon sürecindeyim. İyi ve kötü yanları için bir liste yapacak olursam, sanırım iki taraf da eşit olacaktır. Ölümsüzlük ve güzel, genç görüntü tabii ki harika ama güneş alerjisi ve hizmetkarlık konusunda aynılarını söylemek mümkün değil ve Michigan Gölünün tadını çıkartmayı özlüyorum. Ama iyi yanından bakalım, istediğim kadar yemek yiyebilirim ve kalçalarımı düşünmem gerekmiyor :)

Merit gibi ilginç bir kahramanı yaratma fikri nereden geldi aklınıza?

CN:Merit, biraz benim alaycılığımı taşıyor olsa da, tamamen benim hayal gücümün ürünü. Ben yazmaya başladığımda, ortalıkta fazla bir kadın vampir kahraman yoktu (gerçi erkek vampirlerin miktarını düşünürsek, kadınların hala pek fazla sayıda olduklarını söylemek mümkün değil) ve ben güçlü bir kadın kahraman hakkında yazmak istediğimi biliyordum, vampir olan. Ve Ethan’ı yaratana kadar aslında daha farklı bir başlangıcı vardı Merit’in ama Ethan ortaya çıktığında Merit’in karakteri ve hikayenin yönü daha net belli oldu.

Ethan nasıl ortaya çıktı, kim yada neyden etkilendin?

CN: Hmm fiziksel olarak kesinlikle David Beckham, eğer fotoğraflarını gördüyseniz, benzerliği fark etmişsinizdir. Duygusal ve kişilik bakımından, Ethan için izlemek istediğim gelişim desenini biliyordum, ki bu aslından Merit ve Morgan içinde aynı. Ethan’ın hatalarını biliyordum ve onun serinin sonunda nerede olmasını istediğimi biliyorum ama oraya nasıl ulaşacağını bulmak onun işi. Bundan fazlasını bir şeyleri açık etmeden söylemem mümkün değil.

Madem Merit’ten ve Ethan’dan bahsettik, bir de o zaman Morgan’dan konuşalım. Morgan – Merit – Ethan üçgeninde neler olacak?

CN: Bu konuda tabii ki, bir şey söylemem mümkün değil, biliyorsunuz. Bunu serinin devamını okuyup görmeniz gerekecek.

Hmm acaba Morgan’a sorsak bize bir şeyler söyler mi? Merhaba Morgan, bize biraz kendini tanıtır mısın? Vampir olmaktan memnun musun?

MG: hmm… Yaşıyor olmaktan mutlu olduğum kesin. Bundan, geçmişte her zaman mutlu olduğumu söyleyemem  ama şu anda kesinlikle mutluyum. Ama pişman olduğum bir konu varsa, eve katılmadan önce daha fazla bilgi sahibi olmuş olmayı isterdim.

Morgan, Merit hakkında ne düşünüyorsun?

MG: Merit her zaman doğru şeyi yaptığına inanıyor. Hatalı bile olsa, yaptığı şeyin doğruluğu konusunda, hayran olunacak şekilde emin.

tumblr_m399sdOUkC1qkzij1o1_500Merit, şu anda bir Navarre evi üyesi ile çıkıyorsun, rakip evin bir üyesi ile. Bu ilişkinin iki ev arasında olumlu etkisi olacağına inanıyor musun?

M: Aslında Ethan buna inanıyor. Ama sorun şu ki; ilişkiler riskli şeyler, birlikte olmak kolay değil ve sonuç bir dram olabilir, ;). Yürüyeceğinin garantisi yok, bu nedenle; ilişkilerin köprü görevi olduğundan emin de değilim.

Bu biraz sıkıntılı bir konu gibi, iyisi mi uzak duralım :) Peki bize biraz işinden bahsedebilir misin? İyi ve kötü yanları neler?

M: Konu değişikliği için teşekkürler. Görevimin en azından ödüllendirilme potansiyeli var. Tarihi olarak önemli bir rolüm var ve Cadogan Evi için işe yarar bir şeyler yapabilirim, sanırım. Ethan’ın görevim ve benim hakkımda net fikirleri var gibi görünüyor. Ve 400 yaşındaki bir vampirin beklentilerini karşılamak pek de kolay bir şey değil….

Morgan, Ev seçimin konusunda bir yorumda bulundun. Evin ve Celine hakkında 
gerçekten ne düşünüyorsun?

MG: Navarre Evi, ülkedeki en eski ve prestijli ev. Celine’de harika bir yöneticiydi, mükemmel birisi demiyorum ama Evin statüsüne bakarsak, ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Nefis bir sanat koleksiyonumuz ve tarihi bir evimiz var, ayrıca finansal olarak da gayet iyi durumdayız. Kendi hatalarınıza bakmak istemediğiniz zaman Celine’i kötü görmek tabii ki kolay olabilir… Ama Celine her zaman Evi’ni her şeyin önünde tutuyor, bunun sonuçları diğer Evlere iyi bir şekilde yansımasa bile.

Chloe Neill, size dönecek olursak, niçin anlatımı birinci tekli şahıs olarak seçtiniz?

CN: Sanırım bu anlatım hikayeye bir doğrudanlık katıyor. Hayranları okurken, kendilerini kahramanın yerine koyabiliyorlar ve bu bence Urban Fantasy türünün hayranlarına esas çekici gelen nokta.

Bu türde yazan bir yazar olarak, vampirler ile alakalı en sevdiğiniz kitaplar hangileri?

CN: Kesinlikle Black Dagger Brotherhood. Özellikle Dark Lover, Lover Eternal ve Lover Awakened kitaplarını ayrı bir seviyorum. Bunun dışında Laurel K. Hamilton vampirlerinin karanlık yanlarını da seviyorum ve tabii Kim Harrison romanlarını. Ama son zamanlarda çok fazla roman okuma fırsatı bulabildiğimi söyleyemeyeceğim.

Ah, ah… Black Dagger Brotherhood umuyorum, yakın zamanda Türkiye’de de çıkacak. Bir kere başladınız mı bırakmak mümkün değil, sizi anlıyorum… Madem bu seriden bahsettik, hangi karakter favoriniz?

CN: hmmm… Sanırım Zsadist.

Sizde mi? Bir ben anlamıyorum sanırım bu adamda ne olduğunu ;) Kitaba geri dönersek, Gece Isırıklarını yazmak, Bazı Kızlar Isırır’a göre daha mı kolaydı?

CN: İlginç bir soru, sanırım her kitabın kendine göre zorluk ve kolaylıkları var. Zorluk ve kolaylık, daha çok sahnelerle alakalı bir şey bence. Bu kitapta da bazı sahneler diğerlerine göre daha fazla zaman aldı, bazıları ise hızlıca ortaya çıktı.

Bu kitapta, Ethan ve Morgan hakkında daha fazla bir şeyler öğrenme şansımız olacak mı?

CN: Bu kitapta Morgan’ın geçmişine dair bazı şeyler öğrenebileceğiniz bölümler var, gerçi bir sonraki kitapta daha fazla şey öğreneceksiniz ama Ethan’ın ki için kesinlikle biraz daha beklemeniz gerekiyor, bir sonraki kitaba kadar. O hala kendini anlamaya çalışıyor diyelim. ;) Karakterinin biraz daha netleşmesi için beklememiz lazım.

Son bir soru, Bu seride bildiğim kadarıyla on kitap için şu anda bir anlaşmanız var, seri için planladığınız bir son var mı, yoksa fikirler gelmeye devam ettikçe seriye de devam etmeyi düşünüyor musunuz?

CN: Evet, şu anda yayın evi ile on kitaplık bir anlaşma söz konusu ama kaç kitabın kesin basılacağını söylemek mümkün değil, bunu satış rakamları belirleyebilir. Ve kesinlikle ikinci söylediğiniz, yani evet seri için aklımda gerçekleştirmek istediğim bazı şeyler var ama diğer yandan Merit hakkında yazmaktan keyif alıyorum bu nedenle kesin bir bitiş tarihi de yok aklımda.

Merit, yeni vampir yaşamında sana başarılar diliyorum, üçünüze de ayrıca bugün bize katıldığınız için teşekkür ederim… 

Siz hangi evi tercih ederdiniz???? Cadogan, Navarre, Grey???? 

Turdaki diğer etkinlikler için buyrun takvimimiz:

12 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
13 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...