Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Konuşan Kitaplar Blog Turu Yorum: Gece Isırıkları - Chloe Neill


9970895a-6f0e-4fea-9418-55659fe0af65-1Puanlama : C+

Yazar: Chloe Neill
Çevirmen: Zeynep Akdede
Sayfa Sayısı: 408
Dili: Türkçe
Yayınevi: Optimum Kitap

Gece Isırıkları, Chloe Neill’in Chicagoland Vampirleri Serisindeki ikinci kitabı. Merit’in vampir dünyasındaki maceraları bizi vampir dünyasının içine biraz daha sokarak devam ediyor. Seriyi okumamış olanlarınız için Bazı Kızlar Isırır’dan başlamanızı tavsiye ederim, bu kitabın yorumunu burada bulabilirsiniz.

Vampirler varlıklarını dünyaya duyuralı 10 ay olmuştur ve Chicago’da genellikle Hollywood yıldızlarının yaşadıkları türden bir ilgi ile karşı karşıyadırlar. Ama eğer insanlar, devam eden beslenme partilerinden haberdar olacak olursa, hiç şüphe yok ki, kazıklarını sivriltmeye başlayacaklardır.

Şimdi yeni vampir Merit’in görevi, vampirler ve kan emiciler arasındaki ilişkiyi düzenlemek ve duyulmaması gereken vampir hayat tarzını, medyanın gözünden uzak tutmak. Ama tabii ki, her şey bu kadar kolay olmayacak, birileri bu barışın sağlanmasını kesinlikle istemiyor.
Bildiğiniz üzere, Merit bir İngiliz Dili Edebiyatı Öğrencisiyken kendi istediği dışında vampire dönüştürülmüş tüm hayatı alt üst olmuştu. Serinin bu ikinci kitabının ilk 100-150 sayfası itiraf etmeliyim ki oldukça yavaş, bunu sebebi yaşanan karmaşık ilişkiler (Morgan-Merit), çekişmeler . Özellikle Merit’in, Ethan ile olan ilişkisi konusunda hala kararsız oluşu. Ve tabii, bir de bir önceki kitabın hatırlatmalarına biraz fazla yer verilmiş olması durumu var.

Aralarındaki elektriğe rağmen, birbirlerinden olabildiğince kaçınan Ethan ve Merit’in durumunu kabullendikten sonra, hikayenin keyifli kısmı vampir politikaları ve gözlerimiz önüne detayları ile serilen bu dünya diyebilirim. Özellikle bu ikilinin karakter gelişimi oldukça kuvvetli bu kitapta, her ne kadar Merit hala daha tam adapte olamamış olsa da, yapması gerekenlere sahip çıkıp Ethan’ın isteklerini yerine getirmek için çabalıyor. Ve hikaye bu yönüyle sizi kolayca içine çekiyor.
Yavaş başlamasına ve bir çok karmaşayı içinde barındırmasına rağmen ve ilk kitaptaki Catcher ve Mallory ile geçirdiğimiz zamana bayılmış olmama rağmen itiraf etmeliyim ki, Cadogan vampirleri ve Ethan ile daha fazla zaman geçirdiğimize memnun oldum. Serinin gidişatı ve Merit’in gelişimi için kesinlikle daha doğru bir adım olmuş.

Bütün bu sakin, karakter gelişimi ve vampir politikalarının sunumu haricinde tabii ki aşk ve macera yine var, ama tipik bir ikinci kitap olarak ağırlık dünyanın kurulmasında ve seride etkileri olacak yeni karakterlerinde tanıtılmasında. Yazar bu dengeyi kurarak okuru seriye bağlı tutmak için ne gerekiyorsa sunmuş, hele öyle bir son hazırlamış ki, Optimum Kitap serinin üçüncü kitabını en kısa sürede çıkartırsa herkes için daha hayırlı olacak gibime geliyor…

Bu tarz kitapları seviyorsanız, bu seri gerçekten, özellikle etkili karakterleri  ve keyifli diyalogları ile okunmaya değer … Yalnız kendinizi çok sayıdaki çıkacak kitaba hazırlamanızı öneririm…
Hoşunuza gittiyse bu kitap için bir de çekilişimiz var, buradan buyrun...

Yada Buradan satın alabilirsiniz:

İşte bu da tur takvimimiz;

12 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
Yazar Tanıtımı -http://asabibakire.blogspot.com
Kitap Tanıtımı - http://gokkusagindakisonrenk.blogspot.com/
Ön Okuma - http://kordugumhayaller.blogspot.com/
Kitap Trailer – http://kordugumhayaller.blogspot.com/

13 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
Alıntılar - http://kitapsayfalarii.blogspot.com/ ve http://kahvekokulukitap.blogspot.com/
Yazar Söyleşi - http://tugceninkitapligi.com/
Kitap Çekilişi – http://kitapasigi.blogspot.com
Kitap Yorumu - 8 blog* birden…

Başka Bloglarda Neler Yazılmış –http://kitaptelvesi.blogspot.com
*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...