Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
29 Ocak 2013 Salı

Yorum: Kanbağı Serisi 2: Altın Zambak - Richelle Mead


Puanlama : C+
Yazar: Richelle Mead
Çevirmen: Zeynep Arıkan
Sayfa Sayısı: 480
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis


Aslında Cumartesi yazmayı planladığım ama bir şekilde ancak fırsat bulabildiğim, Kanbağı serisinin ikinci kitabı Altın Zambak, ülkemizde Eylül ayında raflardaki yerini aldı.

Vampir Akademisi serisinde tanıştığımız akıllı ve klas Sydney Sage, hala Palm Springs'de Jill'i korumaya devam etmektedir. Bir yandan, ıslah edilmek üzere eğitime gönderilmekten korktuğu için moroi ve dampirler ile çok yakınlaşmamaya çalışırken bir yandan da Jill, Eddie, Adrian ve diğerlerini tanıdıkça, iyiden iyiye kendilerine öğretilen doğruları ve simyacıların inançlarını sorgulamaya başlamıştır.

Sydney bu kitapta, Palm Springs bölgesindeki Simyacıların başıdır ve bu sayede kendisini yakından izleyen birisi kalmamıştır. Üstleri, moroilerle sürdürdüğü profesyonel ilişkiden ötürü etkilenmişlerdir. O'nu, moroilerin doğal olmadığını bundan dolayı da şeytani yaratıklar olduğunun bilincinde olan, fakat insanlık için tehlikeli Strigoiler ile savaşmak için işbirliği yapılması gerektiği gerçeğini kabul eden bir simyacı olarak görüyor ve moroiler ile arkadaş olunmayacağını bildiğini düşünüyorlardı. Ancak sorun şu ki; Sydney değer vermeye başlamıştı. Özellikle bir tanesine...

Hala vampirler ile temas etmekten kaçınıyordu ama söz konusu Adrian olduğunda, O'nu vampirden çok insan olarak görüyordu. Aynı şekilde diğerlerinin de kan içen yaratıklar gibi görmek yerine, sevdiklerine özen gösteren, korumaya çalışan, masum insanlar olduklarını düşünmeye başlamıştı.

Serinin bu kitabında, Richelle Mead'in diğer kitaplarına oranla çözülmesi gereken daha az sır var ve yaşanan macerada daha az -yinede hiç bir aksiyon yok sanılmasın. Daha çok olan ise, karakterlerin gelişimleri ve birbirleri ile olan ilişkilerinin derinleşmesi. Haliyle romantizmin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Adrian ve Sydney arasındaki etkileşim ve yakınlaşma son derece keyif verici, ama şimdiden söyleyeyim; prensip sahibi Sydney'in hemen yelkenleri suya indireceğini sanmayın. Bunun ötesinde, Strigoilerin tekrar moroilere dönüştürülebilmesi üzerine çalışmalar devam ediyor ve Vampir Akademisi serisinin sevilen başka karakterleri de - Dimitri ve Sonja - sıklıkla serinin bu kitabında yer alıyor. Bir de, Sydney'e dair bazı sırların varlığı ortaya koyuluyor ve gerisini okuyup görmeniz gerekli diyelim...

Sonuç olarak, Richelle Mead'in macera olsun yada olmasın, okuyucuyu bağlamayı başardığı anlatımı bu kitapta da hakim. Son derece başarılı bir geçiş kitabı; serinin geri kalan kitapları için güzel bir zemin oluştururken, okuyucuyu etkileyecek ve beklendiği gibi keyifli bir okuma sağlayacak başarıyı da yakalamış. Seriyi takip edenlerin zevk alarak okuyacağı ve devamında neler olacağını beklemeye başlayacaklarına şüphe yok.

Serinin bir sonraki kitabı The Indigo Spell ise; Amerika'da Şubat 2013'te çıkacak...

Buradan satın alabilirsiniz: 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...