Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
29 Ocak 2013 Salı

Yorum: Ramblings in Ireland - Kerry Dwyer


Puanlama : C+
Yazar: Kerry Dwyer
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 178Dili: İngilizce
Yayınevi: Self-Published


Kerry Dwyer'in Ağustos 2012'de çıkarttığı kitabı Ramblings in Ireland (Irlanda'da Gezinmek), aslında tam olarak bir seyahat kitabı değil. İrlanda'da nereleri görmeniz gerektiğini yada mutlaka yapılması gerekenleri anlatmıyor. Daha çok, Fransa'da yaşayan İngiliz Kerry'nin, Fransız kocası Bertrand ile Mısır'a planladıkları seyahati, çıkan iç savaş neticesinde iptal ederek, İrlanda'ya yaptıkları alternatif bir tatilde başlarından geçenleri komik bir dille anlatıyor.

Aslında bu kitap benim kendi okuma listemin biraz dışında, ancak yaptığım bir yorum ve röportaj sonrası yazarın, bana ulaşarak ricası üzerine okudum kitabı. Açıkçası, düşündüğümden daha çok beğendim diyebilirim.

Kerry ve kocası, İrlanda'nın batısında yürüyerek gezecekleri bir tatile çıkıyorlar, tam olarak alışılagelmiş bir tatil değil. Bölgeyi keşfetmek için farklı patikalar izliyorlar ve sonunda kayboluyorlar, ki bundan bile en keyif alacakları şekilde hareket etmek için çaba sarfediyorlar. Yaptıkları yanlış tercihlere gülebiliyor ve pek birşeyin tatillerini mahvetmesine izin vermiyorlar.

Sanki yakın arkadaşları ile tatil maceraları üzerine sohbet yaparmış havasında yazılmış kitapta, ayrıca İrlanda'nın tarihine ait küçük ayrıntılar da bulmak mümkün. İrlanda seyahatine başlamadan önce ki kısımda, Kerry ve ailesini daha yakından tanıyor ve kitap boyunca yer yer verilen detaylarda, hem kocasına ve ailesine dair hem de Fransızlara dair enteresan detaylar; Fransız mutfağından tutunda göz doktoru macerasına kadar,  öğrenme şansı yakalıyorsunuz.

Kerry Dwyer'in okuyucuyu adeta hayatının içine soktuğu anlatımı ile, kendinizi hikayeye kaptırıyor ve bu aile tatiline dahil edildiğiniz için giderek artan bir tat alıyorsunuz. Ailesine ait; tatilden bağımsız anektodlar sayesinde, sadece bu güzel ülkeye yapılmış bir gezinin detaylarını okumuyor, bir kadının bakışı açısını ve iç dünyasını da keşfetmiş oluyorsunuz.

Son derece detaylı anlatılan sahneler ve olaylar, çoğu zaman okumaktan çok seyrediyormuş hissi yaratsa da, yer yer fazla detaya girmiş, gereksiz ayrıntılar olarak da hissediliyorlar.

Eğer, anı türündeki kitapları seviyor ve gezmekten, farklı kültürleri okumaktan hoşlanıyorsanız, keyifli ve esprili bir anlatım sunan bu kitabın size göre olduğunu söylemek mümkün.

Kitabı satın alabileceğiniz linkler : Amazon

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...