Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: The Marriage Trap - Jennifer Probst


Puanlama : B-

Yazar: Jennifer Probst
Çevirmen: -
Sayfa Sayısı: 320
Dili: İngilizce
Yayınevi: Entangled

The Marriage Trap, serinin ilk kitabında tanıştığımız; Alexa’nın en yakın arkadaşı Maggie Ryan ve Nick’in başlarda pek hoşlanmadığı (kıskançlık diyelim) ama sonra iş ortaklığı yaptığı Michael Conte arasındaki ilişkiyi konu alıyor.

Serinin ilk kitabında olduğu gibi konu burada da evliliğe mecbur bırakılma teması etrafında dönüyor ancak bir küçük farkla, burada belirli bir dönem için yapılmış zorunlu bir evlilik yok, sadece evlenmiş numarası yapan bir çift var. En azından ilk başta ;)

Yine bir aşk büyüsü ile başlıyor kitap. Tatminsiz aşk hayatından bıkmış usanmış olan Maggie, hayatını erkek iç çamaşırı modellerini fotoğraflayarak kazanan, fazla özgür ruhlu, kontrol meraklısı bir kadın ve Michael Conte’den de pek hoşlanmıyor. Bunun iki sebebi var; Michael’in Alexa’ya karşı hisleri olduğunu düşünüyor ve ağabeyi Nick’in mutluluğu için endişe ediyor, bir de Alexa’nın çöpçatanlık çalışmaları esnasında bir süre önce Michael ile bir yemeğe çıkmış ve güzel vakit geçirmiş olmalarına rağmen, Michael’in ikinci bir randevuyu geri çevirmiş olması.

İtalyan Milyarder Michael ise; hayatını ailesine adamış, hep en doğrusunu yapmaya çalışan, tabii ki; yakışıklı ve seksi kahramanımız. Maggie’den oldukça etkilenmiş olmasına rağmen, onun özgür ve zaptedilemez tavrından dolayı aralarındaki ilişkinin bir facia olacağını ön görerek tabiri caiz ise kaçmış. Onun aklındaki eş; kendisine ve evine bakan, annesi gibi yemek yapabilen, nerede durması gerektiğini bilen bir kadın olmalı, ya da mümkün olduğunca kendisini buna inandırmış diyelim.  Ve tabii ki bir türlü bu aradığı kadını bulamıyor... Ancak bu sözde arayışı hızlandırması gerekiyor çünkü kız kardeşi, uzun süredir nişanlı olduğu genç adamla artık evlenmek istiyor, ama aile gelenekleri önce en büyük kardeşin evlenmesini şart koşuyor.

Kız kardeşinin üzüntüsüne dayanamayan Michael’ın ağzından nişanlı olduğu cümlesi kaçıveriyor.  Hızla kendine bir nişanlı bulması gereken Michael, en az tehlikeli kişi olarak en yakınındaki Maggie’yi seçiyor, tabi Maggie’nin iş için Milano’ya gitmesi gerektiği ve bu teklifi kabul etmesi için yeterli sebebi olmasıda bu seçimde etkili oluyor.

Ve ikili, bu evliyiz numarasının işlemesini umarak, Michael’ın, İtalya’da ki evine gidiyorlar. Sonrası ise; kalabalık ve sıcak bir İtalyan ailesi, hiçbir yerinden tutulmayacak uydurma bir evlilik, birbirlerine karşı koymakta en başarısız çift... Yani,  oldukça keyifli ve tabii ki; en az ilk kitap kadar ateşli bir ikinci kitap ...
Bu uydurma evlilik/nişanlılık durumu tabii ki pek inandırıcı değil ama bunun yarattığı komedi,  kitabın İtalya’da ki atmosferi ve sıcak aile kurgusu ile birleşince yaşananlarda oldukça eğlenceli bir okuma sunuyor ve bu gerçeküstü konuyu görmezden gelmenizi sağlayabiliyor. Onun dışında ilk kitaptan çok farklı bir beklentiniz olmasın, bu da; aynı temel taşları üzerine kurulu eğlendirici bir hikayeden ibaret ...
Yazarın ikili arasında yarattığı çekim, ikilinin sürüp giden çekişme ve didişmeleri, birbirlerine karşı koyamamaları ve yazılmış diyaloglar okuyucuyu bir çırpıda bu çiftin hikayesinin içine çekiyor. Tabii ki, hikayenin sonunu biliyoruz ama o yolda neler nasıl yaşanacak birinci elden görmek istiyor insan.  

Sahneler, karakterlerin kendi içlerinde yaşadıkları mücadeleler baş yapıt niteliğinde olmasa bile, öyle bir dille anlatılmış ki; bir film seyrediyormuşsunuz gibi... Sandra Bullock’un oynadığı The Proposal filmini gördüyseniz, yabancılık çekmeyeceğiniz bir kitap diyebilirim...

Kısacası, bence ilkinden daha keyifli, kurgunun gerçekliğini bir kenara bırakıp kendinizi bu ikiliye kaptırıp, çok birşey beklemeden okunacak, şu soğuk günlerde sıcak ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir kitap. Sadece keyifli ve sıcak İtalya atmosferi bile güzeldi...
“Seni seviyor. Her zaman sendin – ama ona uzanmak için cesur olmalısın. Buna değer olduğuna inanmalısın...”
Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...