Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Mezarın Dibinde - Jeaniene Frost


c20e92af-aff5-4fa5-a00b-fee552d7af87-1
Puanlama : C+

Yazar: Jeaniene Frost
Çevirmen:  Mehmet Karaosmanoğlu
Sayfa Sayısı: 392
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Gece avcısı serisinin üçüncü kitabında hikaye melez Cat Crawfield ve Güçlü bir Efendi Vampir olan Bones’un aşk hikayesini ve tehlikeli hayatlarını takip etmeye devam ediyor. Her ne kadar Cat hayatının güzel anlarından birinde de olsa, Jeaniene Frost pek öyle kahramanlarına rahat dakikalar yaşatacak bir yazar değil tabii ki.

Noel zamanı geçen hikaye ve içerisinde bir evlilik hazırlığı – vampir usulu evlenmek zorunda kaldıktan sonra Bones, Cat’e geleneksel bir düğün yapmak konusunda da son derece inatçı - unsuru da barındıyor ama tabii ki Noel’in ve evlilik gibi bir durumun güzel havasını yansıtacak nitelikte bir konuya sahip değil. Aksine ölümle sonuçlanan, kanlı ve vahşi olayları barındırıyor. Birde hikayeye zombilerin eklenmesiyle tadından yenmez oluyor. :)
Cat’in babasının yaptıkları neticesinde kimliği artık pek de gizli değil, sadece kendisi değil ekibi de tehlikede. Bu kitap artık Cat ve Bones’un ilişkilerindeki iniş çıkışlara değil – çünkü onların artık daha dengeli bir ilişkisi var – yan karakterlere ve vampir dünyasının işleyişine yoğunlaşıyor.

Bu yan karakterlerden bir tanesi de önceki kitapta kısaca tanıştığımız, Vlad Tapesh – diğer bir deyişle Drakula -, kendisi tam olarak Bones’un arkadaşı denemez ama Patra ile olan savaşında yanında yer alıyor. Ayrıca, Bones’un eski büyük yaratıcısı, Mencheres, ortaya çıkıpta ön görü yeteneği ile bir vampir savaşının yaklaşmakta olduğunu söyler ve Bones ile güçlerini birleştirmeyi teklif eder, ve işler iyice karışır. . Bu hikayede, Cat ve Bones’un savaştığı  tehlikeli vampirimizin adı Patra, kendisi çok çok eski bir vampir ve sihirli güçlere sahip, bir de Tanrı olduğuna inanması gibi küçük bir sorunu var. Aynı zamanda, son derece acımasız, azimli ve kindar.Ve tabii ki Bones’u yok etmeyi aklına koymuş, kendi takımlarından birisinin ihaneti sonucu Cat kendi vampir soyu ile barış sağlayıp, başladıkları işi bitirmek zorunda kalıyor, peki bunu yapabilecek mi? Okuyup görmek lazım...

İlk iki kitaba göre daha fazla aksiyon, daha az aşk romanı ögeleri içeren Mezarın Dibinde, ilk iki kitap kadar etkin bir karakter yapısına ve anlatım diline sahip olmasa da, barındırdığı hızlı ve hareketli sahnelerle yine serinin takipçilerini kendine bağlamaya devam ediyor. Ve içinde beklenmedik yeni vampirleri, beklenmedik ölümleri ve sürprizleri barındırıyor.

Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...