Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Mezara Mahkum - Jeaniene Frost


9f76820a-e6a9-48cb-88f4-92d92eca1bda-1Bu hafta yorumlarım biraz gecikmeli geliyor ama hepsi tamamlanacak, azimliyim! Hopeless yorumu bu akşam sizlerle olacak ve umarım bu kitabı burada çıkartan birileri olur, olmadı ben çevirip yayınlayacağım ;)  diyorum sadece şimdilik :)

Puanlama : B-

Yazar: Jeaniene Frost
Çevirmen:  Mehmet Karaosmanoğlu
Sayfa Sayısı: 400
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Artık Cat ve Bones tanışalı altı yıl olmuştu ve bu kadar maceradan sonra tatili hak ettiklerini düşünüyorlardı. –Tabii ki Jeaniene Frost böyle bir şeye müsaade etmez ;) – Çiftin muhteşem Paris seyahati hayalleri, Cat’in Gregor adındaki bir vampirle ilgili kabuslar görmesi ile son bulur.

Gregor, Bones’dan bile güçlü bir vampirdir ve Cat ile de geçmişten gelen, Cat’in bile varlığından haberdar olmadığı bağları vardır. Ve tabii ki, Cat’in kendisine ait olduğuna inanmaktadır, bu nedenle de, kendisine sahip olana kadar durmak niyetinde değildir.

Serinin artık bu dördüncü kitabı (daha önceki kitapların yorumları için  buraya bakabilirsiniz; 1.kitap2.kitap3.kitap), ama sanmayın ki son yaklaşıyor, sanırım yazarın pek öyle bir niyeti yok hatta bu seriden yola çıkarak, iki ayrı seriye daha imza attığını söylemeden edemeyeceğim, bir tanesi Gece Avcısı Dünyası, diğeri de Gece Prensi Serileri.

Bu kitap oldukça hızlı başlıyor ve okurun en baştan aksiyonun ortasına atıyor. Gregor isimli, oldukça yaşlı Fransız bir vampir, Cat’in rüyalarına girmektedir. Gregor’un insanların rüyalarını işgal etmek ve onları rüyadayken kaçırabilmek gibi bir yeteneği vardır. Hikaye ilerledikçe öğreniyoruz ki; Gregor ile Cat, henüz Cat on altı yaşındayken aslında tanışmış ve vakit geçirmiş, hatta Gregor’un iddiasına göre evlenmişlerdir. Ve şimdi Gregor karısını geri istemektedir. Ama Cat tabii ki, yeni kocasını ve kazandıklarından bu kadar çabuk vazgeçmeyecektir. Ucunda kendisini mezar bekliyor olsa bile ;)

Yazar, bu kitapta tekrar Cat ve Bones’un ilişkisine de bir dönüş yapmış ve aksiyonun yanında bol miktarda da romantik ögeleri eklemiş ve bence iyi de etmiş. Serinin ikinci ve üçüncü kitabı, ilk kitap kadar iki değildi ve bende bir düşüşe geçme hissi yaratmıştı - ama tabii ki bildiğiniz üzere seriye başladığımda bırakamamak gibi bir rahatsızlığım olduğundan, okumaya devam ediyorum, ayrı – bu kitap yeniden bir yükseliş olmuş ve en az birinci kitap kadar eğlenceli, keyifli ve macera dolu.

Ayrıca, Frost bu kitapla, yarattığı vampir dünyasının daha iyi anlaşılmasını sağlayacak birçok bilgiyi de satırlar arasına yerleştirmiş. Ve tabii ki, yeni kahramanları Vlad ve Mencheres’e epeyce yer vermiş ve sanırım birçokları tarafından en az Bones kadar sevilmelerini sağlamış.

Her kitapta olduğu gibi, bir sonraki kitabı merak etmenizi, hatta hemen okumak istemenizi sağlayacak sürpriz son bu kitapta da var, iyi bir tanesi hem de...

Serinin hayranları için; serinin yeniden hareketlendiğini gösteren, kaçırılmayacak bir kitabı. Öncesini okumayanlar için ise kesinlikle göz bile atılmaması gereken bir kitap, sizleri ilk kitaba doğru alalım...

Hoşuma gitti yayınlayayım dedim, buyrun size dördüncü kitabın trailerı :


Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...