Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Tek Ayağı Mezarda - Jeaniene Frost


a075d4bb-777a-4c99-816e-0c2bd61559a0-1
Puanlama : B-

Yazar: Jeaniene Frost
Çevirmen:  Mehmet Karaosmanoğlu
Sayfa Sayısı: 390
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Tek Ayağı Mezarda, Gece Avcısı Serisinin ikinci kitabı. Olaylar dört sene sonrasından devam ediyor. Cat, devletin vampirleri öldürmek üzere kurduğu gizli bir birliğin başına geçmiş ve bir grup son derece güçlü ve sert insanı, vampirleri nasıl öldürecekleri hakkında eğitmektedir. İşine bağlıdır ve dört sene önce, hayatını kurtarmak için terk ettiği vampir sevgilisi Bones’un yokluğunun yarattığı boşluğu, işi ile doldurmaya çalışmaktadır. Ancak ilk kitabın sonunda yaptığı anlaşma, hem kendisini, hem annesini, hem de Bones’u korumaktadır, bu nedenle yerini gizli tutmaya devam etmekte ve Bones’tan uzak durmaktadır.

Ama kitap tabii ki böyle ilerlemez ve Bones ile Cat yeniden karşılaşır; Cat en yakın arkadaşının düğününde, nedimelerden biri olarak mihraba doğru ilerlerken bir anda karşısında Bones’u bulur ve aşkları yeniden alevleniverir. Hatta eskisinden de şiddetli bir şekilde. Ancak kitap tabii ki, tamamen aşk hikayesinden ibaret değil, önceki kitaptaki hızlı ve bol maceralı hikaye, yine aynı hız ve aksiyon ile devam ediyor. Bu defa; yer altı dünyasının güçlü bir vampiri, Cat’i kendi klanına katmaya karar vermiştir ve buna engel olabilecek tek kişi vardır, Bones.

Serinin daha ileriki kitaplarında tekrar karşılaşacağımız, yeni karakterleri tanıdığımız bu devam kitabı, birçok yönden ilk kitaptan çokta farklı değil. İkilinin ilişkisi bakımından daha yoğun ve yer yer daha grafik bir anlatım söz konusu – gerçi buna ne kadar gerek vardı tartışılır ama yazar öyle uygun görmüş. Ayrıca Cat, yıllar sonra intikam için yanıp söndüğü babası ile karşılaşmaktadır ve Cat ve Bones’un arasına Tate sokularak bir aşk üçgeni de yaratılmış ama ne kadar kalıcı ve başarılı olur, okuyup görmeniz gerekecek.
Yazarın ilk kitaptaki, yazım yeteneği ve sürükleyici fantastik ögeleri bu kitapta da eksiksik bulmak mümkün.  En az birinci kitap kadar, okuru bağlayabilecek bir ikinci kitap olmuş ve sonunda da sizleri bekleyen ciddi bir sürpriz söz konusu…

Ama genelde kitapların sonunda yer alan hızlandırılmış bitiş, bu sefer kitabın başında fazlaca aceleye gelmiş bir giriş gibi çıkıyor karşımıza. Cat, hem bir anlatıcı olarak, hem de takım arkadaşlarına karşı oldukça sevimsiz bir karakter çiziyor ama bu başına gelecekleri merak etmenize engel olacak bir faktör değil.

Sonuç olarak, serinin ilk kitabını okuyanların ve sevenlerin en az aynı keyifle okuyacakları bir hikaye.

Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...