Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Yorum: Mezarla Randevu - Jeaniene Frost


Puanlama : B-

Yazar: Jeaniene Frost
Çevirmen:  Mehmet Karaosmanoğlu
Sayfa Sayısı: 448
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Bu haftanın ilk kitabı, aynı zamanda bu haftanın serisi de olan Gece Avcısı Serisinin ilk kitabı Mezarla Randevu. Bu yazarı aslında uzun zaman önce, Black Dagger Brotherhood kitapları– ki neden hala burada çıkmadıklarını anlamış değilim –  ile tanışmamı sağlayan kişi tarafından, yazarın bir başka kitabının önerilmesi ile okumaya başladım. Bu kitabı da sanırım bir buçuk sene kadar önce okumuştum.
Amerika’da 2007 yılında ilk olarak basılmış olan kitap, Jeaniene Frost’un da ilk romanı.  Kitap, yabancıların paranormal romance ile urban fantasy dedikleri türlerin bir karışımı. Bize göre kısaca fantastik türdü. Günümüzde geçen ve vampirlerin, hayaletlerin, gulyabanilerin yer aldığı bir seri. Bu türden keyif alıyorsanız, sizi eğlendirebilecek bir seri diyebilirim, en azından başta ki kitaplar diyelim.

Kitabın kahramanı, son derece dişli bir bayan; Catherine (Cat) Crawford, bir melez. Annesinin zalim bir vampir tarafından hamile bırakılması sonucu dünyaya gelen Cat, vampir kanı taşıyan bir insan ve annesinin öcünü almaya kararlı bir vampir avcısı. Onaltı yaşından beri, gözüne kestirdiği vampirleri baştan çıkartıyor ve zayıf anlarında işlerini bitiriyor. Ve açıkçası bu konuda da epey başarılı, en azından yüzyıllık bir vampir olan Bones’a rastlayana kadar. Bones, tabii ki; bu serilerin hepsinde olduğu gibi, son derece yakışıklı, seksi ve güçlü bir vampir. Ve tıpkı Cat gibi kendisi de vampir avcısı – gerçi Bones’un sebepleri tamamen farklı ama olsun.

Cat’in Bones’u gözüne kestirmesi ve tabii ki Bones’un Cat’in bir vampir avcısı olduğunu hemen anlaması ile işler, Cat’in planladığı gibi gitmiyor. Cat’in damarlarındaki vampir kanı ile artmış refleksleri ve gücü de, Bones karşısında işe pek yaramayınca, hayatta kalabilmek için Bones ile işbirliği yapmak zorunda kalıyor; Bones, Cat’i eğitecek, güçlendirecek ve vampirleri öldürmesine izin verecek ama sadece kendisinin seçtiği vampirleri.

Bu anlaşmayı kabul etmekten başka şansı kalmayınca, birlikte çalışmaya başlıyorlar ancak bu süre boyunca, Bones’tan olabilidiğince nefret etmeye zorluyor kendini. Bones ise Cat’ibn; kendini, vampir yanını sevmesi ve gerçeklerle yüzleşmesi için çabalıyor. Zamanla sadece hikaye değil, Bones ve Cat’in ilişkileri de oldukça hızlanıyor. Buradan sonrasi ise; macera dolu, oldukça hızlı ve komik, biraz da romantik ve erotik ögelerle tatlandırılmış bir hikaye.

Kitabın en iyi yanı, Cat ve Bones arasındaki etkileşim. Her ne kadar Cat’in karakteri 22 yaşında olmasına rağmen onaltı, onyedi yaşlarındaki bir genç gibi konuşuyor olması ve Bones ile ilerleyen sahnelerde yaşanan fazlaca yakınlaşmalarında biraz bu durumun garip kaçması söz olsa da, güzel olan Bones ile sık sık yaşadıkları atışmalar gayet keyifli hatta yer yer komik denecek düzeyde. Ve kitabın anlatımı da oldukça akıcı yani teknik açıdan çokta fazla ilk kitap gibi kokmuyor. Tek sıkıntı, sanki aşk konu içine biraz zorla sokulmuş gibi duruyor, ne Bones’u Cat’te ne bulduğunu, ne de Cat’in bunca sene vampirlerden nefret ettikten sonra bu kadar kolay kendini bırakmasını tam olarak anlamak mümkün oluyor ama bu da aradaki çekişmenin, didişmenin keyfi ile unutulup gidiyor.

Hikayenin sonuda hem biraz hızlı toparlanmış gibi duruyor ve devam için hazırlanmış, hem de bu tarz serilerin adeti olan; okuyucu bir sonraki kitap için bekler halde bırakma konusunda da gereğini yerine getirmiş. Ben pek Buffy’i seyretmedim zamanında ama bu serinin Buffy hayranları için biçilmiş kaftan olduğunu birçok yerde okudum, bunu da ekleyeyim dedim.

Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...