Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
21 Şubat 2013 Perşembe

Yorum: Circle of Lies - Sara Dailey & Staci Weber | YANR Blog Turu



CircleOfLies_ARe
Puanlama : C

Yazar: Sara Dailey, Staci Weber
Çevirmen:   -
Sayfa Sayısı:  204
Dili: İngilizce
Yayınevi:   Boroughs Publishing Group

Sara Dailey ve Staci Weber’in  birlikte yazdığı Circle of Lies, Red Ridge Pack serisinin ikinci kitabı. Gerçi ben sanırım bir fırsat bulduğumda dönüp ilk kitabı da okuyacağım. Onun’da keyifli bir hikayesi olduğunu düşünüyorum, ikinci kitapta bu çifte dair edindiğim hislerle.  Aşağıdaki yorumda ilk kitaba dair bir takım  küçük spoilerler istemsiz olarak yer alabilir. Bu bir ikinci kitap olduğu için pek engel olamıyorum, ilk kitabı okumayı düşünürseniz ve bu durum sizi rahatsız ederse dikkatli olun derim…

Serinin ilk kitabı Pack of Lies, Cade Walker ve Allison Wright’ın hikayesini anlatıyor. İkinci kitaba geçmeden kısaca bu ikiliden bahsedeyim çünkü ikinci kitabın başlangıcı bu ikiliye bağlı bir olay ile açılıyor. Allison ve Cade mühürlenmişlerdir (evet tabii ki artık Alacakaranlık seyreden herkes bu kelimeyi biliyor ancak bu hikaye de mühürlenme öyle herkesin başına gelmiyor neyse) Cade’in babası bu sürünün lideridir ve tahmin edersiniz ki oğlu için safkan olmayan Allison’ı pek uygun görmemiş ve epey sorun çıkarmış (bunu ilk kitapta okuyacağım bir ara) ve aynı şekilde kendisini kabullenemeyen bir diğer kişi de Cade’in eski kız arkadaşı Kendall Stuart. Ancak mühürlenme gerçekleşince Cade’ın babası için kabullenmekten başka bir şey kalmamış. Ama anladığım kadarıyla Kendall bu kadar kolay kabullenmeye niyetli değilmiş ve Allison’ı kaçırmış ya da kaçırmaya kalkışmış diyelim.

Circle of Lies, Allison’ın ağabeyi Aiden Wright’ın hikayesini anlatıyor. Aiden’da tıpkı kız kardeşi gibi annesinin soyundan gelen kurtadam genlerini tasımaktadır ama henüz hiç dönüşmemiştir. Kitap, Aiden’ın kız kardeşini, kıskanç başka bir kurtadamın (ya da kurt kadın demeliyim sanırım) elinden kurtarmaya çalışırken, ciddi şekilde yaralanmıştır. Ve iyileşme süreci esnasında bir büyük aile sırrı daha ortaya çıkmıştır ve Aiden’ın Texas’tan, bir ay kadar önce Red Ridge taşınarak epey karmaşık hale gelen hayatı biraz daha çekilmez hale gelmiştir.

Teagan Rhodes, Allison’ın en yakın sınıf arkadaşıdır, bir yıl kadar önce annesi evi terk etmiş ve Teagan da babası ile birlikte bu kasabaya yerleşmiştir. Babası oldukça sorunlu ve çözümü içkide arayan bir adam ve kızına sürekli zorlu anlar ve hayal kırıklıkları yaşatıyor. Teagan’ın bir de Allison’ın hayatını bir süreliğine cehenneme çeviren Kendall’la ve haliyle o grubun dahil olduğu tüm arkadaş çevresiyle de bir sorunu var.  Ve tabii ki, Aiden bu grubun en yeni üyelerinden birisi.

Teagan ve Aiden’ın ilk karşılaşmaları kütüphanede oluyor ve Aiden gözlerini kızdan alamıyor ve hikayeleri buradan itibaren başlıyor. Kız kardeşinin yakın arkadaşıyken ve bir aydır aynı okuldayken nasıl oluyor da daha önce hiç görmemiş tam bilmiyorum ben de… Bu tip bir hikaye de çok fazla gerçekçilik aramakta çok anlamlı olmayabilir.

Ben birkaç tane okumuş olsam da çok fazla bu şekildeğiştirici hikayelerinin hayranı değilim. Sanırım koşulsuz kabul edebildiğim tek paranormal elementler vampirler ve onlar bu hikaye de yoklar.
Sonuçta Teagan, uzunca bir süre Aiden’a karşı koyuyor ve kendine göre sebepleri var ama bence bu biraz fazla uzun sürmüş, bir ara kıza yeter ama artık demek gelmedi içimden dersem yalan olur. ;) Hikaye de bir de, kurtadamların soyunu kurutmaya niyetli bir psikopat mevcut. Ve haliyle hem bir aşk hikayesi, hem de çok fazla etkin olmasa da bir macera…

yanr_blogtour_col

İkili arasındaki çekim oldukça tatmin edici ve iki farklı bakış açısı, harika olmuş. Gerçi hikaye de üç bakış açısı var, arada psikopat kurtadam avcısını da dinlediğimiz bölümler mevcut ama açıkçası, o kısımlar genelde hızlı geçmek istediğim kısımlar oldu, hikayenin temeli bir aşk hikayesi ve kabullenmeye dayalı olduğu için akışı biraz bozuyor gibi geldiler bana hep. Bir de macera kısmının temelleri pek sağlam olmadığı için, belki de çok önemsemedim bu kısmını hikayenin. Yine de ortaya çıkardığı sonuç etkili bu kadarını söyleyebilirim.

Sonuç olarak, tabii ki bir Kerrelyn Sparks'ın Love At Stake serisi değil ya da bir Sookie kitabı değil ama yine de  sevilebilir karakterleri olan, yüzeyde bir aşk hikayesi olan ve altta arkadaşlık, aile ve bağlarını konu alan, genç edebiyatında keyifli ve hızlı bir okunacak bir kitaptı. Bir çırpıda okudum.  Kurtadam hikayelerini ve genç edebiyatını seviyorsanız şans verebileceğiniz seri diyebilirim.

YANR’ye bu blog turu çerçevesinde Circle of Lies kitabını yorumlamam için ilettiği için teşekkür ederim. Diğer duraklar için haydi tık tık

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...