Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Amor Towles - Yazar Tanıtımı


Amor Towles yazar tanıtımı köşemizin bu ay ki konuğu; geçtiğimiz hafta yorumunu yazdığım ve bu ay için, ayın kitabı olarak belirlediğim Beklediğim Sendin kitabının yazarı...  Yazar ile yaptığım söyleşiyi de önümüzdeki günlerde bu sayfalarda bulabilirsiniz. Beklediğim Sendin kitabının yorumu için buraya tık tık...

Amor_TowlesAmor Towles, 1964 yılında Boston, Massachusetts’te doğru ve büyüdü. Üniversite hayatına Yale Üniversitesinde başladı ve daha sonra yüksek lisans eğitimini, İngilizce üzerine, Stanford Üniversitesinde tamamladı.  Eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşadığı Manhattan’da, bir yatırım şirketinde müdürlük yapıyor ve aynı zamanda Amerika Kütüphanesi ve Yale Sanat Galerisinin de yönetim kurulunda.

Towles, erken 20.yüzyıl tabloları, 1950lerin caz müziği, 1970lerin polis dizileri, plakta rock n roll’un, manifestoların, kahvaltılıkların, makarnanın, likörün, karlı günlerin, Tuscany’nin, Disneyland’in, Hollywood’un, Casablanca filminin kadrosunun, 007’nin, Kaptan Kirk’ün, Bob Dylan’ın, kağıt oyunlarının, Fransız Kafelerini ve her iki büyükannesinin  yaptığı kurabiyelerin ateşli bir hayranıdır.

Romanı, Beklediğim Sendin - orijinal adıyla Rules of Civility, 2011 yılı Haziran Ayında Viking/Penguin yayın evi tarafından yayımlandı ve The New York Times, The Boston Globe ve Los Angeles Times en çok satanlar listelerine girmeyi başardı. The Wall Street Journal tarafından, 2011 yılının en iyi 10 kurgu edebiyatı kitabı arasında gösterildi ve Fransizca tercümesi, 2012 Priz Fitzgerald ödülünü aldı. Kitap farklı on beş dile çevrildi.

Towles’in 1989 yılında yayımlanmış bir eseri daha vardır, “The Temptations of Pleasure” (Zevkin Cazibesi) adında bir kısa hikaye. Bu hikaye Paris Review’un 112.sayısında yer almıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...