Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
29 Ocak 2013 Salı

Dünya Kitap Dergisi Yılın En İyileri Ödülleri Sahiplerini Buldu...


Bu yıl 20.si düzenlenen Dünya Kitap Yılın Kitabı Ödülleri seçici kurulu, Yılın Kitabı, Altın Sayfa Polisiye ve "ehlikeyf" En İyi Gastronomi Kitabı dallarındaki ödüllerin sahiplerini açıkladı.

Altın Sayfa Ödülü, 2005'te konan ve bu yıla kadar her yıl farklı daldaki bir kitaba verilen ödül, bu yıl itibariyle Altın Sayfa Polisiye Ödülü olarak, bu daldaki kitaplara verilecek. Bu yıl ki Ödülün sahibi, Çağatay Yaşmut. Bu yılın seçici kurulunda yer alan Metin Celal, Nevzat Işıltan, Selim İleri, Faruk Şüyün ve Erol Üyepazarcı ödülü oy birliği ile Oğlak Yayınlarından çıkan Kadıköy Cinayetleri - Bir Başkomiser Galip Polisiyesi adlı kitaba verdiler.
 
2010 yılından bu yana verilen "ehlikeyf" Yılın En iyi Gastronomi Kitabı ödülü Marianna Yerasimos'a giderken, Kamil Toygar - Nimet Berkok Toygar ise "ehlikeyf" Türk Mutfağı Emek Ödülünün sahipleri oldular.


Yılın Telif Kitabı, Ayın Telif Kitabı olarak belirlenmiş 7 kitap arasından, Everest Yayınlarından çıkan Sultanı Öldürmek kitabı ile Ahmet Ümit'e verildi. Bu yılki seçici kurulda; Refik Durbaş, Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Selim İleri, Deniz Kavukçuoğlu, İlknur Özdemir, Faruk Şüyün, Feyzan Top ve Dünya Temsilcisi yer aldı.
 

Yılın Çeviri Kitap Ödülü de, Ayın Çeviri Kitabı olarak yıl içerisinde seçilmiş 12 kitap arasından, yine Everest Yayınları tarafından basılan, Siegfried Lenz'in Almanca Dersi kitabının oldu. Ödülün kitabın çevirmeni Ayşe Sarısayın'a verilmesi kararlaştırıldı.
 




Yılın Yayınevi ödülünün de bu yılki sahibi, Kırmızı Kesi Yayınları oldu.


Ödüllerin sahiplerine teslim edileceği, ödül töreni 7 Aralık'ta yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...