Copyright © Tuğçe'nin Kitaplığı
Design by Dzignine
30 Ocak 2013 Çarşamba

Konuşan Kitaplar Blog Turu 2.Gün Yorum: Mart Menekşeleri - Sarah Jio


pr_01_671_max (1)
Konuşan Kitaplar ile bu seferki blog turumuzun adı Mart Menekşeleri, bir önceki turda olduğu gibi hem kitabı, hem de yazarı ben çok sevdim, şanslıyım sanırım :) yeni tanıştığım iki yazar ve iki kitap, ikisi de son derece keyifli...

Puanlama : B+

Yazar: Sarah Jio
Çevirmen: Nihan Giray
Sayfa Sayısı: 336
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arkadya Yayınları

Sarah Jio’nun ilk romanı Mart Menekşeleri, Emily ve Emily’nin Bainbridge Adasındaki ailesinin; gizemli ve etkileyici hikayesini konu alıyor.
Emily, ilk kitabı en çok satanlar listesine girmiş, kitabı filme çevrilmiş ancak sonrasında yeni bir şey üretememek gibi bir sorunu olan bir yazardır. Bu sorun yetmiyormuş gibi, bir de kocası kendisini bir başka kadın için terk etmeye karar vermiştir. Evlerini boşaltma ve boşanma evraklarının imzalanması ile başlayan roman, Emily’nin çocukluğunda yaz tatillerini geçirdiği Bainbridge Adasına, teyzesi Bee’nin yanına, kendini bulmak umuduyla gitmesi ve teyzesinin evinde bir günlük bulması ile farklı bir boyut kazanıyor.

Bulunan günlük 1940’lı yıllarda yazılmış  - yada belki bir roman taslağı -  ve Esther’in hikayesini anlatmaktadır; Esther ve onun ruh ikizinin hikayesini… Ancak günlüğün aniden bitmesi, Emily’nin Esther’e ne olduğunu inanılmaz derecede merak etmesine neden olmuş ve bu hikayenin sonunu ve Esther’in hayatını keşfetme arzusu doğurmuştur. Teyzesinin bu konudaki tavrı da Emily’nin bu arzusunu iyice ateşlemiş ve ada halkının yaşamlarını araştırmaya başlamıştır. Bir tesadüf ile başlayan bu merak, kişisel hale gelmiş ve giderek daha gizemli bir hal almıştır. Genç bir artistin de bu gizemi çözmekte Emily’e yardımcı olmaya başlaması ile iyice derinleşen olayları çözebilmek için; tabii ki kitabı okumanız gerekecek ama şu kadarını söyleyebilirim; kısa sürede sizi kendisine bağlayacak bir roman.

Hikayedeki en büyük handikap, isimlerin benzerliği; kim kimdi, kim kiminle ilişkiliydi sorularının cevaplarını biraz zorlaştırıyor, bol miktardaki E harfi ile başlayan ve birbirine benzeyen isimler...  Ve birkaç ufak tefek sorun - bulunan defterin anlatımının bir günlük yerine bir roman olabilir hissi uyandırması, Emily’nin acılı ve isteksiz bir boşanma sonrası yeniden aşk hayatına biraz fazla hızlı dönüşü gibi - haricinde sizi hızla içine alıyor ve bu sorunları kolaylıkla göz ardı etmenizi sağlıyor. Özellikle Esther’in hikayesi ve yarattığı gizem sayfaların hızla çevrilmesine ve adanın ve sakinlerinin son derece canlı anlatımları da, Emily’nin Bainbridge adasına gitmesi ile adeta bizim de aynı feribot ile oraya varmamıza neden oluyor.Ve aniden kocaman bir aile ve sıcak karakterlerle dolu bir atmosfer ile baş başa kalıyorsunuz, tabii bir de çözülmesi gereken bir gizem…

Hem gizemi hemde aşkı barındıran Mart Menekşeleri, belki çok büyük bir edebi eser değil ama kesinlikle keyifli bir kitap. Sıcacık içeceğiniz ile sıcacık battaniyenizin altında, rahat koltuğunuzda merakla ve hızla okuyacağınız bir kitap daha. Ayrıca az sonra söyleşimde de göreceksiniz, yazarın kendisi de inanılmaz tatlı birisi ayrıca yazarın tanıtımına da buradan ulaşabilirsiniz, ben kendime severek okuyacağım bir yazar daha edindim, umuyorum yakın zamanda diğer kitapları da Türkçe’ye çevrilir.

Ve ilginizi çektiyse  tıklayın çekilişe katılın unutmayın bugün (30 Aralık) Son Gün!!!

Buna benzer birkaç kitap daha okumuş ve sevmiştim, onlarında adlarını paylaşmak isterim :)
The Diary – Eileen Goudge ve Wildflower Hill – Kimberley Freeman, bildiğim kadarıyla henüz Türkçeleri yok ama kim bilir birileri görür ve çevirmeye karar verir ;)

Buradan satın alabilirsiniz:

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...